cokolade.rs

Torte

  • Jesenja kesten torta

    Jesenja kesten torta

    12.11.2019.

    Iskoristite sezonu kestenja da jesen učinite slađom. Sastojci: Za testo: 125 g Azucar Demero smeđeg šećera   115 g maslaca 80 g brašna 1 jaje 1/2 kašičice ekstrakta vanile 3 kašike vode Za fil: 200 g Schogetten tamne čokolade   2 jaja 500 g kesten pirea 80 g mlevenih oraha 120 g maslaca Priprema: Sve sastojke za testo dobro pomešajte. Da biste...

    Opširnije
  • Sladoled torta sa jagodama

    Sladoled torta sa jagodama

    09.06.2019.

    Sezona je jagoda, pravo vreme za ovu tortu. Ova poslastica kremasta je i osvežavajuća, a dobro ohlađena je zaista poput sladoleda. Sastojci: Za biskvit: 4 belanca 200 g Azucar Demero smeđeg šećera  1 vanilin šećer 200 g brašna 1/2 kesice praška za pecivo 80 ml vode 80 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  par kašika mleka za...

    Opširnije
  • Prolećna torta

    Prolećna torta

    28.05.2019.

    Neka ova torta prizove lepo vreme i neka bude vaš izbor za predstojeći slatki vikend! Sastojci:          30 kašika Azucar Demera smeđeg šećera  200 g lešnika    15 jaja 1 dl mleka 2 kašike brašna 1 kg jagoda 200 ml slatke pavlake    250 g maslaca  Priprema: Umutite...

    Opširnije
  • Majska čokoladna torta

    Majska čokoladna torta

    09.05.2019.

    Za mnoge najlepši mesec u godini, zaslužuje iste takve ukuse.

    Opširnije
  • Čokoladna bela torta

    Čokoladna bela torta

    29.04.2019.

    Za sve one koji ne mogu bez slatkiša, predlažemo ovu tortu koja uz malo umeća donosi velike ukuse. Sastojci za koru: Potrebne su dve kore 6 jaja 6 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike brašna 3 kašike kakaa 1 prašak za pecivo Fil: 4 jaja 200 g Azucar Demero smeđeg šećera 250 g maslaca  200 g Schogetten tamne čokolade Za...

    Opširnije
  • Torta sa čokoladnim likerom

    Torta sa čokoladnim likerom

    16.02.2019.

    Nijedna dama nije odolela ukusu čokoladnog likera, a torta sa ovim sastojkom zavodljivog ukusa podjednako će se dopasti i lepšem i jačem polu. Sastojci: Za biskvit: 5 jaja 75 g Azucar Demera smeđeg šećera  3 vrećice vanilin šećera 50 g gustina 75 g brašna 1 kesica praška za pecivo 2 kašike kakaa 0,5 dl čokoladnog likera 2 dl mleka Za krem:...

    Opširnije
  • Čokoladna mousse torta sa šumskim voćem

    Čokoladna mousse torta sa šumskim voćem

    09.02.2019.

    Evo jednog sasvim egzotičnog spoja ukusa i boja, pravog dara za vaša nepca. Bliži se i Dan zaljubljenih, još jedna odlična prilika za savršenu čokoladnu tortu. Sastojci: Kakao biskvit: 5 jaja 130 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE ) 2 kesice vanilin šećera 100 g oštrog brašna 30 g kakaa u prahu 10 kašika Carapelli ekstra...

    Opširnije
  • Jednostavna sunđerasta torta

    Jednostavna sunđerasta torta

    02.02.2019.

    Za pripremu ove torte ne treba vam puno vremena, a odlična je i za poneti kao slatka užina. Sastojci: 250 g rikote 100 ml punomasne pavlake 2 kašike ruma ili marsale 4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera u prahu (poručite OVDE ) 2  jajeta Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmžite maslacem kalup za kuglof prečnika 20cm. Umutite sve sastojke u velikoj...

    Opširnije
  • Ekstravagantna badem torta

    Ekstravagantna badem torta

    26.01.2019.

    Ovo je torta kojom ćete impresionirati i goste i ukućane. Sastojci: Za biskvit 12 jaja 150 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE ) 240 g sitno mlevenih badema 160 g krupnije seckanih badema 300 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE ) 150 g hlebnih mrvica 100 ml vina Prosecco Za glazuru: 200 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE ) 50 g maslaca 2 kašike...

    Opširnije
  • Torta od lešnika i višanja

    Torta od lešnika i višanja

    19.01.2019.

    Idealna kombinacija ukusa, jer se čokolada i lešnik sjajno slažu sa ukusom voća.

    Opširnije
logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.