POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Osmomartovska čokoladna srce torta

Osmomartovska čokoladna srce torta

Čokoladno srce da zauvek osvojite njeno srce… Draga gospodo, ne treba vam puno truda, a ishod će biti više nego dovoljan dokaz vaše ljubavi.

Sastojci:

250 g putera

250 g šećera u prahu

5 jaja

1 vanilin šećer

100 g kakao praha

200 g Schogetten tamne čokolade

100 ml mleka

250 g brašna

1 prašak za pecivo

200 g višanja

Sastojci za čokoladni ganaž:

175 g Schogetten tamne čokolade

50 g putera

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Mutite puter sa prah šećerom. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, a onda i ostale sastojke. odajte malo manje, i dodajte sok iz višanja. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ako nemate modlu u obliku srca, smesu razlijte u dva pleha. Jedan neka bude kvadratnog oblika, a drugi okruglog. Kad je pečen kolač, kvadrat stavite na tacnu dijagonalno, a okrugli deo presecite na pola i stavite na dve suprotne strane kvadrata i tako ćete dobiti oblik srca.

Da biste pripremili ganaž krem, slatku pavlaku ugrejte do ključanja, pa prelijte čokoladom i puterom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim namažite preko biskvita i ukrasite po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.