POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna torta sa višnjama

Čokoladna torta sa višnjama

Ova rakošna kombinacija ukusa i boja idealan je povod za dobro druženje.

Sastojci:

Za kore:

15 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

15 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja

3 jaja

15 kašika mleka

15 kašika brašna

4 kašike kakaa

1 kesica praška za pecivo

Fil:

500 g očišćenih višanja

100 g Schogetten tamne čokolade

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

5 dl vode

2 pudinga od čokolade

Za preliv:

2.5 dl slatke pavlake

100 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Prvo pripremite fil tako što ćete u posudu staviti 4 dl vode i 150 g smeđeg šećera da se kuva. Umutite 1 dl vode i dva pudinga od čokolade, dodajte u vodu i smeđi šećer i kuvajte da se zgusne.

Priprema kora – umutite tri žumanca sa 15 kašika smeđeg šećera, 15 kašika ekstra devičanskog ulja, 15 kašika mleka, 15 kašika brašna, 4 kašike kakaa, 1 praškom za pecivo i posebno umućena tri belanca.

Pleh premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem i pospite brašnom. U pleh stavite polovinu smese za koru i pecite 10-ak minuta samo da se malo zapeče.

Po zapečenoj kori rasporedite 500 g očišćenih višanja, preko višanja izrendajte 100 g tamne čokolade, preko čokolade rasporedite mlak fil od pudinga.

Preko pudinga stavite drugu polovinu testa i sve skupa pecite na 170 stepeni. Kad se kolač ispeče i ohladi stavite preliv.

Preliv pripremite tako što na tihoj vatri kuvate da se sjedini 2,5 dl slatke pavlake i 100 g tamne čokolade. Vodite računa da smesa ne provri. Kad se dobro ohladi prelijte kolač.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.