POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Đanduja torta

Đanduja torta

Pred vama je najčokoladnija od svih čokoladnih torti!

Sastojci:

250 g lešnika

200 g putera

200 g Schogetten tamne čokolade 

200 g Azucar Demero smeđeg šećera 

6 jaja

3 kašike likera po želji

150 g kupovnog namaza od lešnika i čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Lešnike stavite u veliki pleh pa ih pecite u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Izvadite ih i ohladite. Ako lešnici imaju ljusku, oljuštite ih trljanjem među dlanovima.

Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni pa pripremite okrugli kalup za pečenje tako što ćete ga premazati puterom i obložiti papirom za pečenje, i dno i ivicu.

Odvojite 200 g oljuštenih lešnika pa ih sameljite u blenderu a ostatak ostavite sa strane. Čokoladu sa puterom otopite na pari. Umešajte mlevene lešnike i ostavite pet minuta da se sjedine. Umutite žumanca sa smeđim šećerom dok smesa ne postane glatka i gusta, pa pomešajte sa mešavinom čokolade, lešnika i putera. Dodajte liker, pa još jednom promešajte da se sve lepo sjedini.

U drugoj posudi čvrsto umutite belanca, pa ih umućena postepeno pomešajte sa čokoladnom mešavinom. Ulijte smesu u kalup pa pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta. Izvadite pečen kolač iz rerne pa ostavite da se ohladi oko pola sata.

Premažite gornji deo kolača namazom od lešnika pa pospite preostalim lešnicima.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.