POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Brza letnja torta sa malinama

Brza letnja torta sa malinama

Šaljemo vam recept za najbržu tortu, od samo par sastojaka, bez prilaska rerni.  

Sastojci:

Za smesu:

500 ml biljne slatke pavlake

400 g kisele pavlake

100 g Azucar Demero smeđeg šećera

500 g mlevenog keksa

400 g malina

Za dekoraciju:

200 ml slatke pavlake

maline

Priprema:

Slatku pavlaku umutite mikserom u čvrst šlag, ali vodite računa i da ne bude prečvrsto. U posebnoj posudi kratko izmiksajte kiselu pavlaku sa smeđim šećerom, da se sjedini u kremastu smesu.

U mešavinu kisele pavlake i smeđeg šećera dodajte umućenu slatku pavlaku, najpre polovinu, pa lagano kašikom izmešajte, a potom dodajte i ostatak i sve lepo sjedinite ručno. Na kraju toj smesi dodajte mleveni keks i sve sjedinite.

Pripremite tacnu sa obručem, koju možete vrlo blago da nauljite da bi se torta mogla lakše seći. Unutar obruča rasporedite polovinu smese i poravnajte. Poslažite oprane maline, a preko njih rasporedite ostatak smese i sve lepo poravnajte.

Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, najmanje par sati a najbolje preko noći. Potom skinite obruč, i tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Ukrasite malinama.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.