cokolade.rs

Medena torta sa Schogetten čokoladom

Medena torta sa Schogetten čokoladom

Mi smo osmislili kako da zasladite ovu jesen!

Sastojci:

Biskvit:

3 jaja

120 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  

80 ml tečnog meda

1 kesica suvog kvasca

1/2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera

1 šolja mekog brašna

3 kašičice mešavine začina za medenjake

1/2 kašičice cimeta

1/2 kašičice sode bikarbone

prstohvat soli

Čokoladna glazura:

70 g Schogetten tamne čokolade

70 ml slatke pavlake

3 pune kašike marmelade

 

Priprema:

Pripremite izduženi kalup i obložite ga papirom za pečenje. Uključite rernu da se greje na 180C.

Odvojite belanca od žumanaca. Žumancima dodajte smeđi šećer i miksajte 2-3 minuta dok smesa ne posvetli. Dodajte suvi kvasac, ekstra devičansko maslinovo ulje i med neprestano miksajući. U masu dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, mešavinu začina za medenjake i cimet. Izmutite kratko na najmanjoj brzini samo da se sastojci povežu.

Posebno izmiksajte belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Sneg od belanaca kašikom dodajte u masu sa brašnom i žumancima i izmešajte lagano kašikom. Testo sipajte u pripremljen pleh i pecite 40 do 50 minuta u zagrejanoj rerni. Pred kraj pečenja uradite probu čačkalicom, da proverite da li je kolač pečen.

Ohlađen kolač presecite horizontalno na pola i donji sloj obilno premažite džemom, pa poklopite gornjim slojem.

U posudu sipajte slatku pavlaku, pa u nju izlomite čokoladu. Zagrevajte na najmanjoj temperaturi, da se čokolada istopi. Pazite da masa ne proključa. Još jednom dobro izmešajte u glatku masu i njome prelijte kolač. Ostavite da se glazura stegne, pa služite.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.