POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Opera torta

Opera torta

Torta simboličnog naziva Opera, vodi poreklo iz Francuske, 60-ih godina XX veka. Ova savršeno ukusna poslastica, s neodoljivim mirisom kafe, neizostavni deo ponude je svake operske kuće.

Za ovaj recept potrebno Vam je:

za biskvit kore

  • Azucar Demesmeđi šećer 2x125g
  • mleveni bademi 2x125g
  • brašno 2x30g
  • žumanca 2x4komada
  • šećer 2x20g
  • puter 2x1kašika
  • belanca 2x4komada

  za krem od putera i kafe 

za  ganaš od čokolade 

za  glazuru

za  sirup od kafe

 

Biskvit - U tepsiju stavite papir za pečenje i namažite ga. Tako posebno pripremiti još jedan. Posebno umutiti 4 belanca i šećer a posebno 4 žumanca i dodati u njih 2 kašike rastopljenog putera, koji ne treba da bude vruć. Izmešajte bademe, šećer i brašno. Žumanca sa puterom dodati lagano u belanca i onda lagano dodati bademe, šećer i brašno. Rasporediti ravnomerno na pleh i peći oko 15 min na 180 stepeni. Tako ispeći još jedan i svaki prerezati na pola da budu 4 korice.
Krem od putera i kafe - Skuvati 150 g. šećera i 100 ml vode. Kada postane gust sirup, odmah sipajte polako u prethodno umućeno 1 jaje i 1 žumance, koje treba mutiti dok se ne napravi gust krem. U to dodavati puter u komadićima (250 g.)i nastaviti sa mućenjem sve dok masa ne udvostruči. U to dodati 1 kašiku instant kafe predhodno rastopljene sa mao vode.
Ganaš - Staviti slatku pavlaku da provri sa 1 kašikom instant kafe i dodati 200 g. usitnjene čokolade. Ostaviti da se ohladi.
Sirup od kafe - Skuvati sećerni sirup sa kafom da ne bude previše gust kako bi mogle da se kvase kore.
Staviti koru na tacnu i prskati sa dosta sirupa, zatim jednu trecinu puter krema namazati po kori, pa onda druga kora opet natopljena kafenim sirupom. Preko druge kore staviti sav ganaš, pa onda staviti treć koru, opet posuti sirupom pa na nju puter krema i onda zposlednju koru opet sirupom natopiti pa svu namazati ostatkom puter kreme.
Galzura - Prokuvati 100 ml slatke pavlake sa 100 g. čokolade i kad je skoro hladna namazati celu tortu ili samo vrh.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.