POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Azucar Demero smeđi šećer - umetnost pravljenja zdravih poslastica

Azucar Demero smeđi šećer - umetnost pravljenja zdravih poslastica

Konzumirati slatkiše, a (p)ostati vitak, unositi preko potreban šećer, a (p)ostati zdrav? Ukoliko ne umete da kažete „ne“ poslasticama i napicima, a pobornik ste zdravog načina ishrane, priroda je i za vas pripremila rešenje - smeđi šećer.
Razlika između belog i smeđeg šećera
Ono što smeđem šećeru daje prednost i zašto je bolji, kvalitetniji i zdraviji je: bogatsvo vitaminima i mineralima, a posebno poliferolom koji podiže antioksidativni status smeđeg šećera u poređenju sa belim šećerom.  U laboratorijskim analizama dokazano je da smeđi šećer poseduje pedeset prirodnih spojeva kojih nema u belom šećeru. Osim toga smeđi šećer ima puniju aromu i čist ukus. Takođe, prednost konzumiranja smeđeg šećera jeste da on ne izaziva kiselu sredinu u organizmu, koja je glavni uzročnik gojaznosti, a pre svega inicijator i mnogih bolesti. Činjenica je, takođe, da se za beli šećer dobijen iz šećerne repe u postupku rafinacije uključuje čitav niz hemijskih obrada, tako da se, pri tehnološkim postupcima obrade belog šećera gube kompletno svi korisni mikronutrijensi koji smeđem šećeru daju posebnost i prednost u kvalitetu.
Ipak, i prilikom odabira smeđeg šećera, trebalo bi voditi računa o tome koji je prirodniji i kvalitetniji, kao i koji sadrži više hranljivih sastojaka.
Jer  nisu  ni svi smeđi šećeri isti!
Danas nažalost, postoje obojeni beli šećeri, pa izgledom podsećaju na smeđi, ali i među smeđim šećerima postoji velika razlika koja ih deli u dve grupe - smeđi šećer dobijen od šećerne repe i od šećerne trske.
U čemu je razlika između ove dve grupe? Šećer od šećerne trske sadrži minerale i vitamine, kojih nema u šećernoj repi i zato je preporučljiv za upotrebu. Takođe, šećer od šećerne trske nastaje preradom ove biljke koja raste iznad površine zemlje, okupana tropskim suncem, za razliku od šećerne repe koja je korenski usev.
Lider na tržištu smeđih šećera, Azucar Demero je čisti, nerafinisani smeđi šećer proizveden isključivo od šećerne trske Demerara i potpuno je PRIRODAN. Ova vrsta šećerne trske nazvana je po Demerara koloniji u Gvajani, koja je originalni izvor ove vrste šećera. Demerara se danas uzgaja i na drugim mestima, pogotovo na Mauricijusu. Obično je srednje smeđe boje, sa velikim zlatnim kristalima, lepljivim od melase. Bogate arome i hrskave teksture, sa laganim ukusom melase, Demerara je vrsta koja se najviše koristi u Evropi. Azucar Demero je nastao tradicionalnom metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa i premaza. Azucar Demero je brend koji se dokazao po kvalitetu i autentičnosti proizvoda. U lepom, modernom  i praktičnom pakovanju, u nekoliko veličina  pogodnih za vašu  zdravu kuhinju, svaki put kada koristite Azucar Demero smeđi šećer, znaćete da ste učinili pravu stvar za vaše zdravlje i izbegli jednu „belu smrt“.
Azucar Demero je zbog lakoće sjedinjavanja izuzetan kada karamelizujete sirup, pravite delikatnu glazuru ili omiljeni džem. Profesionalni kuvari su primetili da šećer od šećerne trske ima nisku tačku topljenja, lako se sjedinjuje, ne pravi mehuriće pri grejanju. Odličan je u bilo kojem kolaču ili torti, koktelu, tako što jednostavno zamenite beli šećer smeđim i tako učinite veliki korak za Vaše zdravlje.
Osim za ishranu, Demero smeđi šećer je pogodan i kao sastojak u receptima za negu kože. Odličan za pilinge, Idealno se kombinuje sa medom, u čijoj sinergiji predstavlja vrlo koristan tretman za problematičnu kožu sklonu aknama.

 

Napravi originalni Majami Mohito koktel!
Sastojci:
•    1 šolja “Bacardi” ruma
•    1/4 šolje soka od limete
•    1/2 šolje smeđeg AZUCAR DEMERO šećera
•    1 1/2 kafene kašičice narendane kore limete
•    3 šolje mineralne vode
•    sveža nana

Priprema: Postavite listove nane na dno čaše. Dodajte izmrvljeni led, rum, Azucar Demero smeđi šećer i sok od limete i promešajte. Izmiksujte u blenderu oko 15 sekundi, dodajte mineralnu vodu i ukrasite listovima nane.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.