POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Zimske poslastice uz Azucar Demero smeđi light šećer

Zimske poslastice uz Azucar Demero smeđi light šećer

Ukoliko ste do sada i sami mislili da je smeđi šećer isto što i beli, samo obična varka i uzaludno trošenje para, činjenice su te koje govore da je smeđi šećer, ali samo onaj iz šećerne trske, najzdravija varijanta prirodnog zaslađivača.

Na samom jugu Indijskog okeana, ukrašen koralnim grebenom i gustom vegetacijom nalazi se rajsko ostrvo Mauricius. S punim pravom nosi ovakav epitet i predstavlja svet za sebe. Nestvarno lepe plaže sa belim peskom, tirkizna voda, spektakularni vodopadi i egzotične vrste biljaka i životinja samo su jedni u nizu bisera ovog dela sveta. Čuvena je rečenica Marka Tvena - Mauricijus je napravljen prvi, a zatim raj.  

Jedan od ponosa i dragulja ovog ostrva su i šećeri. Mauricijus je sinonim za visokokvalitetne smeđe šećere od šećerne trske. Tropska klima i nezagađeno tlo omogućavaju proizvodnju najkvalitetnijeg nerafiniranog šećera na svetu. Šećerna trska čini oko 25 odsto izvoza i uzgaja se na preko 90 procenata ukupne površine. Da bi se dobio najkvalitetniji smeđi šećer, sveže rezana šećerna trska se lomi i presuje kako bi se dobio sok koji se prvo taloženjem i filtracijom pročišćava. Sok se isparavanjem pretvara u gusti sirup koji prolazi tri faze kristalizacije zavisno od vrste šećera koja se želi dobiti. Svaka viša faza znači veći udeo melase u samim kristalima i oko njih, a time i bogatiju aromu. Kvalitet šećera se ogleda upravo u koncentraciji prirodne melase u njemu, gde su sadržani svi hranljivi sastojci šećerne trske, odnosno vitamini i minerali.

Na samom vrhu takvog šećernog carstva nalazi se Azucar Demero Dark muscovado, prirodni nerafinisani šećer od šećerne trske. Muscovado je veoma otporan na visoke temperature i ima prilično dug rok trajanja. Tamniji je od demerara šećera i pravi se tako što se kristali šećera suše na niskoj temperaturi, obično na suncu. Ovim postupkom, bez dodavanja hemikalija u šećeru ostaje više nutritivnih sastojaka, a ukus koji se stvara nosi notu cvetno gorko-slatke arome sa nagoveštajem voća i karamele. 

Azucar Demero je čisti, nerafinisani smeđi šećer od proizveden isključivo od šećerne trske Demerara i potpuno je PRIRODAN. Azucar Demero smeđi šećer od šećerne trske je nastao tradicionalnom metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa i premaza. Azucar Demero je brend koji se dokazao po kvalitetu i autentičnosti proizvoda.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.