POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Azucar Demero muscovaldo - slatki kristali kojima nećete odoleti

Azucar Demero muscovaldo - slatki kristali kojima nećete odoleti

                                  

Da li ste među onima koji svoj omljeni napitak vole da zaslade, a ipak strepe od toga jer kada kažemo „šećer“ odmah pomislimo na nezdravo. Tako je, šećer je jedna od takozvanih „belih smrti“, ali da li ste znali da postoje i oni koji su totalno bezopasni po vaše zdravlje? Demero muscovaldo će vas uveriti u to.

Šta je Demero muscovaldo? Tamni muscovaldo je prirodni, nerafinisani šećer od šećerne trske. Pravi se tako što se kristali šećera suše na niskoj temperaturi, obično na suncu. Ovim postupkom, u šečeru ostaje više sastojaka biljke što rezultira lepljivom konzistencijom. On ima bogat cvetni, slatko-gorki ukus sa nagoveštajem voća i karamele tako da je fantastičan za čajeve. Odlično se slaže i sa čokoladom, a takođe je idealan za kolače i torte. Kada krenu topliji dani, ništa bolje ne osvežava od domaćeg sladoleda, pa ako se odlučite za onaj od čokolade ili vanile, demero muscovaldo šećer će biti savršen prirodni zaslađivač bez veštačkih aroma i boja! Melasa na njegovim kristalima daje mu specifičnu boju, prepoznatljiv ukus i miris karamele, a sadrži hranljive stvari koje se upoređuju sa onima iz meda.

Možete ga koristiti za pravljenje koktela, mlečnih napitaka, za zaslađivanje jednog od najzdravijih toplih napitaka –kakaa, kao i u pripremi različitih deserta. S obzirom na to da ovaj šećer sadrži hranljive materije, a njegovi kristali su krupniji od belog, možete ga slobodno koristiti za pravljenje prirodnih pilinga, kako za lice tako i za telo. Ako imate ispucale usne, u kombinaciji sa medom, Demero muscovaldo nanesite na usne i držite nekoliko minuta pa isperite mlakom vodom. Toliko koristi od šećera koji bi svako od nas trebao da ima u svojoj kuhinji!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.