POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Organski beli čaj-tinktura mladosti i lepote

Organski beli čaj-tinktura mladosti i lepote

Beli čaj se među ljubiteljima ovih napitaka smatra ekskluzivom, a zbog čega je tako, pročitajte OVDE. Zbog brojnih lekovitih svojstava, svoju primenu pronašao i u receptima za lepotu. Kada kupujete beli čaj, obavezno birajte ORAGNSKOG porekla, jer ćete tako biti sigurni da ste odabrali pravi, zdrav proizvod.


Maska za lice od belog i zelenog čaja


Kineskinje vekovima prave masku za lice od belog i zelenog čaja koja značajno usporava pojavu bora i ubrzava obnavljanje ćelija kože.
Najmanje dva puta nedeljno pomešajte tri kašičice zelenog čaja sa malo prethodno skuvanog i ohlađenog belog čaja. Dobro iznešajte. Dodajte dve - tri kapi limunovog soka i ovu masku nanesite na lice. Posle 15 minuta isperite mlakom vodom. Koža lica će vremenom postati mekša i sjajnija.


Beli čaj u borbi protiv viška kilograma


Ova vrsta drevnog napitka bi mogla da bude idealno prirodno sredstvo za mršavljenje i sagorevanje masnih naslaga. Beli čaj je bogat antioksidansima koji pomažu organizmu u borbi protiv slobodnih radikala. Konzumacijom belog čaja ćete poboljšati svoju liniju, ali ujedno i zaštititi celo svoje telo i imunitet. Nemački istraživači su otkrili kako bi beli čaj mogao da predstavlja prirodan način za podsticanje gubitka kilograma, naročito masnih naslaga. Gojaznost je ogromni javno zdravstveni problem koji se proširio celim svetom. Naučnici su proučavali biološke efekte ekstrakta belog čaja, koji predstavlja najmanje obrađenu verziju biljke pod imenom Camellia sinensis. Rezultati istraživanja, pokazuju da ovaj biljni ekstrakt efikasno zaustavlja stvaranje novih ljudskih masnih ćelija. Štaviše, istraživači su otkrili da ekstrakt belog čaja stimuliše mobilizaciju masti iz zrelih masnih ćelija. Drugim rečima, čini se kako beli čaj ubija višak masnoće. Budući da se ovaj čaj puno manje prerađuje od ostalih, utvrđeno je da poseduje obilje prirodnih spojeva. Za njih nemački istraživači veruju da pozitivno utiču na naše masne ćelije.

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.