POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Viski torta

Viski torta

Mnogi tvrde da torta nije torta, ako nije od čokolade. Naša preporuka je da omiljeni ukus obogatite novim aromama. Upravo takva je viski torta.

 

Sastojci:

Za koru:

 

Za fil:

 

Priprema:

Tamnu čokoladu otopite na blagoj temperature, zajedno sa viskijem. S druge strane, penasto umutite omekšali maslac sa smeđim šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje, neprekidno muteći. Dodajte postupno i ostale sastojke. Kada se svi sastojci fino sjedine, dodajte otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo, so i na kraju mleko.

 

Pecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu oko 40 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru ohladite i rasecite na dva dela. Za pripremu fila otopite tamnu čokoladu na pari i dodajte slatku pavlaku. Mešajte dok ne dobijete glatku masu, pazeći da ne provri ili da ne zagori. Trećinu fila odvojite za prelivanje torte, a ostatak dobro ohladite, pa pre filovanja još jednom brzo umutite mikserom. Nafilujte koru, preklopite je i prelijte blago zagrejanom masom koju ste odvojili.

 

Ukrasite po želji i držite tortu na hladnom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.