cokolade.rs

Viski torta

Viski torta

Mnogi tvrde da torta nije torta, ako nije od čokolade. Naša preporuka je da omiljeni ukus obogatite novim aromama. Upravo takva je viski torta.

 

Sastojci:

Za koru:

 

Za fil:

 

Priprema:

Tamnu čokoladu otopite na blagoj temperature, zajedno sa viskijem. S druge strane, penasto umutite omekšali maslac sa smeđim šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje, neprekidno muteći. Dodajte postupno i ostale sastojke. Kada se svi sastojci fino sjedine, dodajte otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo, so i na kraju mleko.

 

Pecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu oko 40 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru ohladite i rasecite na dva dela. Za pripremu fila otopite tamnu čokoladu na pari i dodajte slatku pavlaku. Mešajte dok ne dobijete glatku masu, pazeći da ne provri ili da ne zagori. Trećinu fila odvojite za prelivanje torte, a ostatak dobro ohladite, pa pre filovanja još jednom brzo umutite mikserom. Nafilujte koru, preklopite je i prelijte blago zagrejanom masom koju ste odvojili.

 

Ukrasite po želji i držite tortu na hladnom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.