POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta sa mlečnom i belom čokoladom (ne peče se)

Torta sa mlečnom i belom čokoladom (ne peče se)

Sastojci:

 


Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka sipajte u posudu i zagrejte sve dok ne počne da vri. Dodajte razređeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podelite na dva dela. U jedan dodajte mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svetao puding. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte belu smesu i deo tamne smese. Lagano pomešajte dok ne dobijete crno bele šare. Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smese. Keks utopite u mleko pa naredajte na vrh smese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sečenje i dekoracija je na vama. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.