POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta sa čokoladnim likerom

Torta sa čokoladnim likerom

Nijedna dama nije odolela ukusu čokoladnog likera, a torta sa ovim sastojkom zavodljivog ukusa podjednako će se dopasti i lepšem i jačem polu.

Sastojci:

Za biskvit:

5 jaja

75 g Azucar Demera smeđeg šećera 

3 vrećice vanilin šećera

50 g gustina

75 g brašna

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kakaa

0,5 dl čokoladnog likera

2 dl mleka

Za krem:

300 g maskarpone sira

4 dl slatke pavlake

0,5 dl čokoladnog likera

150 g naseckanih pečenih lešnika

3 kašike čokoladnih mrvica

2 krem šlaga od vanile

Priprema:

Biskvit - Belanca sa 25 g smeđeg šećera umutite u čvrst šlag. Posebno umutite žumanca sa 50 g smeđeg šećera i vanilin šećerom. Pomešajte smesu od žumanaca i belanaca, dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa promešajte.

Okrugao kalup obložite papirom za pečenje i ulijte u njega pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit dva puta poprečno presecite napola kako bi se dobile 3 kore. Mešavinom mleka i čokoladnog likera poprskajte kore.

Krem: Maskarpone pomešajte s čokoladnim likerom, dodajte šlag od slatke pavlake i pomešajte. Potom dodajte naseckane pečene lešnike, čokoladne mrvice i promešajte.

Natopljene kore premažite pripremljenim kremom i naslažite ih jednu na drugu. Krem šlag od vanile pripremite prema uputstvu s vrećice pa njime premažite tortu. Ukrasite po želji tanko sećenim listićima badema.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.