POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta sa belom čokoladom i pomorandžom

Torta sa belom čokoladom i pomorandžom

Torta zadivljujućeg ukusa, a veoma jednostavna za pripremu, vrlo brzo će postati vaš prvi izbor za svako slavlje.

Sastojci:

Za koru:

  • 175 g putera, sobne temperature, plus dodatak za podmazivanje
  • 175 g Acuzar Demerara smeđeg šećera
  • fino izrendana kora od 4 pomorandže
  • sok od jedne pomorandže
  • 4 jaja
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g mlevenih badema

 

Za nadev:

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puterom premažite dva okrugla pleha prečnika 20 cm i položite papir za pečenje. Sipajte Azucar Demerara smeđi šećer u posudu i dodajte puter sobne temperature i koru od pomorandže. Mutite dok masa ne postane vazdušasta. Nakon toga dodajte badem i sok od pomorandže.

Izmutite belanca dok ne postanu čvrsta masa. Sipajte jednu trećinu umućenih belanaca u smesu, promešajte lagano, pa proces ponovite još dva puta, dok ne iskoristite svu smesu od belanaca. Vodite računa da lagano umešate kako ne biste narušili vazdušastu teksturu umućenih belanaca.

Podelite smesu za tortu na dva dela i sipajte u već pripremljene plehove i pecite oko pola sata. Ostavite pet minuta da se prohladi, skinite papir za pečenje i ostavite da se dobro ohladi.

Za nadev otopite na pari Schogetten belu čokoladu. Umutite kiselu pavlaku dok se ne zgusne i dodajte je beloj čokoladi. Položite jednu koru na tacnu. Polovinu nadeva kašikom premažite preko kore i na nadev stavite drugu koru. Potom premažite drugim filom i ostavite u frižideru da se prohladi na sat vremena.

Ako hoćete da napravite dekorativne navoje, otopite belu čokoladu na pari i razmažite je tanko peko papira za pečenje. Ostavite u frižideru da se čokolada malo prohladi i onda većim nožem odvajajte čokoladu od podloge, kako bi se napravili navoji. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.