Torta od lešnika i višanja
Idealna kombinacija ukusa, jer se čokolada i lešnik sjajno slažu sa ukusom voća.
Sastojci:
8 jaja
250 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)
kašičica soka od limuna
malo soli
100 g brašna
150 g mlevenih lešnika
50 g kakaa
4 dl pavlake
2 kesice učvršćivača šlaga
kesica vanilin-šećera
125 g mlevenih lešnika
2 kašike soka od višanja
5-6 kašika džema od višanja
100 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro umutite smeđi šećer (200 g) i žumanca, a belanca, sok od limuna i so čvrsto ulupajte. Sipajte sneg u krem od žumanaca, dodajte brašno, kakao i lešnike i izmešajte. Masu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh, poravnajte i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi, a onda presecite napola.
Za fil čvrsto ulupajte pavlaku, učvršćivač, vanilin-šećer i smeđi šećer (50 g), pa dodajte orahe. Izmešajte sok od višanja i džem, i premažite donju koru. Nafilujte trećinom pavlake, preklopite drugom korom i premažite preostalom pavlakom. Ostavite da se hladi oko jedan sat. Ukrasite otopljenom čokoladom.