cokolade.rs

Torta od lešnika i višanja

Torta od lešnika i višanja

Idealna kombinacija ukusa, jer se čokolada i lešnik sjajno slažu sa ukusom voća.

Sastojci:

8 jaja

250 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

kašičica soka od limuna

malo soli

100 g brašna

150 g mlevenih lešnika

50 g kakaa

4 dl pavlake

2 kesice učvršćivača šlaga

kesica vanilin-šećera

125 g mlevenih lešnika

2 kašike soka od višanja

5-6 kašika džema od višanja

100 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro umutite smeđi šećer (200 g) i žumanca, a belanca, sok od limuna i so čvrsto ulupajte. Sipajte sneg u krem od žumanaca, dodajte brašno, kakao i lešnike i izmešajte.  Masu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh, poravnajte i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi, a onda presecite napola.

Za fil čvrsto ulupajte pavlaku, učvršćivač, vanilin-šećer i smeđi šećer (50 g), pa dodajte orahe. Izmešajte sok od višanja i džem, i premažite donju koru. Nafilujte trećinom pavlake, preklopite drugom korom i premažite preostalom pavlakom. Ostavite da se hladi oko jedan sat. Ukrasite otopljenom čokoladom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.