Torta čokoladna trilogija (ne peče se)
Kada niste sigurni za koji ukus čokolade da se odlučite, napravite tortu sa tri vrste čokolade i to bez pečenja! Evo i kako:
Sastojci:
- 20 dkg Schogetten mlečne čokolade
- 20 dkg Schogetten tamne čokolade
- 20 dkg Schogetten bele čokolade
- 25 dkg keksa
- 15 dkg maslaca
- 50 dkg Mascarponea
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Za podlogu usitnite keks i pomešajte sa otopljenim maslacem. Smesom napunite kalup za tortu i ostavite da se stvrdne.
Za kremu posebno otopite svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl slatke pavlake, pa ih ohladite mešajući.
Ostatak slatke pavlake miksajte da bude čvrsto, dodajte mu mascarpone i dobro sjedinite. Podelite smesu na tri dela pa u svaki deo dodajte posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.
Na podlogu od keksa u kalupu namažite prvo tamnu kremu, potom onu od mlečne čokolade i na kraju onu od bele čokolade. Dobro rashladite, sklonite obruč od pleha i ukrasite po želji. Prijatno!