POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta Čokoladna đavolica

Torta Čokoladna đavolica

Neka vas naziv ne zavara, ova torta ima anđeoski ukus.

Sastojci:

50 g kakao praha

250 g Azucar Demera smeđeg šećera

250 ml vode

150 g putera

225 g brašna

1 kesica praška za pecivo

1 kesica sode bikarbone

5 ml vanila ekstrakta

2 jajeta

Za glazuru:

125 ml vode

30 g Azucar Demero smeđeg šećera

175 g putera

300 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite dva okrugla kalupa prečnika 20 cm i obložite ih papirom za pečenje. Izmešajte kakao i 50 g smeđeg šećera, pa dodajte vrelu vodu i sjedinite masu. Umutite penasto 150 g smeđeg šećera s puterom. U drugoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U umućeni puter ulijte ekstrakt vanile, dodajte jedno jaje pa malo brašna sa dodacima, zatim drugo jaje i ostatak brašna. Neprekidno mešajte.

Spojite ovu smesu sa pripremljenim kakaom s vodom. Podelite na dva dela, sipajte u kalupe i pecite oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Kad ih izvadite iz rerne, ostavite da se hlade 5-10 minuta pa izvadite pečene delove torte da se potpuno ohlade na žici.

Sada pripremite glazuru. Vodu, 2 kašike smeđeg šećera i 175 gr putera otopite na tihoj vatri, a kad počne da ključa dodajte tamnu čokoladu. Protresite šerpu tako da dobijete glatku masu. Ostavite je da stoji oko sat vremena, povremeno promešajte.

Prvo ređate koru, pa trećinu fila, zatim drugu koru pa ostatak fila odozgo i sa strane. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.