Sirova torta od čokolade i pomorandže
Napravljena od veoma zdravih sastojaka, ova kremasta torta oduševiće vas najboljom kombinacijom koju tamna čokolada i pomorandža zajedno mogu da pruže.
Sastojci:
Napomena: 1 šoljica = 250 ml
Za podlogu od čokolade:
- 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
- 2 šolje badema
- 1 šolja kokosovog brašna
- ¾ šoljice urmi (očišćenih, koje su odstojale 20 min u vodi)
- 3 kašike sirovog kakao praha
- ½ kašičice cimeta
- prstohvat soli
Za krem od pomorandže:
- 2 šoljice indijskih oraščića (prethodno namočenih tri sata u vodi)
- ¾ šoljice sveže isceđenog narandžinog soka
- narendana kora od 2 pomorandže
- ½ šolje meda
- 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Za pripremu podloge dobro sameljite bademe u blender pa potom dodajte kokosovo brašno, urme, smeđi šećer, kakao, cimet i so i sve dobro usitnite dok ne dobijete dobro sjedinjenu smesu. Dobijenu smesu stavite u okrugli kalup za torte, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i prstima sjedinite i utapkajte smesu što više, kako bi se sastojci bolje povezali.
Da biste pripremili krem, sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku masu. Spremljen krem prelijte preko napravljene podloge i dekorišite rendanom korom pomorandže. Tortu prvo stavite u zamrzivač na dva sata, pa je potom prebacite u frižider. Dobro ohlađenu tortu prebacite na stalak i režite na kriške.