cokolade.rs

Sirova torta od čokolade i pomorandže

Sirova torta od čokolade i pomorandže

Napravljena od veoma zdravih sastojaka, ova kremasta torta oduševiće vas najboljom kombinacijom koju tamna čokolada i pomorandža zajedno mogu da pruže.

Sastojci:

Napomena: 1 šoljica = 250 ml

Za podlogu od čokolade:

  • 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
  • 2 šolje badema
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • ¾ šoljice urmi (očišćenih, koje su odstojale 20 min u vodi)
  • 3 kašike sirovog kakao praha
  • ½ kašičice cimeta
  • prstohvat soli

 

Za krem od pomorandže:

 

Priprema:

Za pripremu podloge dobro sameljite bademe u blender pa potom dodajte kokosovo brašno, urme, smeđi šećer, kakao, cimet i so i sve dobro usitnite dok ne dobijete dobro sjedinjenu smesu. Dobijenu smesu stavite u okrugli kalup za torte, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i prstima sjedinite i utapkajte smesu što više, kako bi se sastojci bolje povezali.

Da biste pripremili krem, sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku masu. Spremljen krem prelijte preko napravljene podloge i dekorišite rendanom korom pomorandže. Tortu prvo stavite u zamrzivač na dva sata, pa je potom prebacite u frižider. Dobro ohlađenu tortu prebacite na stalak i režite na kriške.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.