POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Red velvet torta

Red velvet torta

Ova torta atraktivnog izgleda i bogatog ukusa pravi je put da nekom vama posebnom pokažete ljubav i strast.

Sastojci:

Za biskvit:

125 g putera

300 g Azucar Demero smeđeg šećera

2 jaja

250 g brašna

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašičica soli

2 kašike kakao praha

1 šolja jogurta

2 kašike tečne crvene prehrambene boje

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica sirćeta

Za fil:

350 ml slatke pavlake

500 g krem sira ili mascarpone sira

150 g Azucar Demera smeđeg šećera u prahu

1-2 kašike ekstrata vanile

5 g želatina u prahu

Priprema:

Biskvit - Umutite puter i dodajte smeđi šećer, pa dodajte jedno po jedno jaje, sve dok se masa dobro ne sjedini. Dodajte vanilu i još malo sve mutite. U drugoj posudi pomešajte brašno, so i kakao prah, a u jogurt dodajte crvenu boju i promešajte. U smesu sa puterom dodajte smesu sa brašnom i obojeni jogurt. Najbolje je to uraditi iz tri puta – sipati trećinu brašna i trećinu jogurta, lagano mutiti, pa to ponoviti još dva puta. Na kraju, u šoljici izmešajte sodu bikarbonu i sirće, sačekajte da dođe do reakcije pa onda varjačom lagano umešajte u crvenu masu. Pola mase sipajte u kalup za tortu veličine 26 cm i pecite oko 25 minuta na 180°C a nakon toga ponovite postupak i sa drugom polovinom. Pečene biskvite ostavite da se dobro ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru zamotane u plastičnu foliju, kako se ne bi mrvili prilikom sečenja. Hladne biskvite presecite po debljini tako da se dobiju četiri kore.

Fil - U jednoj posudi umutite slatku pavlaku u šlag i dodajte rastopljen želatin. U drugoj posudi umutite sir sa smeđim šećerom i vanilom tako da dobijete ujednačenu smesu. Ovoj smesi dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite. Gotov fil podeliti na četiri dela, nafilujte kore i spoljašnost torte, pa ukrasite po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.