POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Posna šerbet torta

Posna šerbet torta

Božićni post je u toku, pa vam i ovoga puta donosimo recept za tortu u kojoj će svi podjednako uživati, i oni koji poste i oni koji taj verski običaj ne praktikuju.

Sastojci:

6 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

350 g Azucar Demero smeđeg šećera

100 g seckanih oraha

200 g mlevenih oraha

kašika praška za pecivo

šolja Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

brašno prema potrebi

200 g posnog margarina

100 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Na blagoj vatri karamelizujte šest kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 grama šećera i ekstra devičansko maslinovo ulje. Sipajte brašno koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine. Dodajte prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela. U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dve kore.

Ušpinujte 100 grama smeđeg šećera, dodajte mlevene orahe, margarin i 30 grama otopljene tamne čokolade. Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom. Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina. Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.