POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Posna "moskva" šnit torta

Posna "moskva" šnit torta

Nema nijednog razloga da torta ne bude kraljica trpeze i tokom posta.

Sastojci za jednu koru (potrebno je napraviti dve)

2 šoljice Azucar Demero smeđeg šećera

2 šoljice kisele vode

1 šoljica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika meda

1 kašičica praška za pecivo

2 kašike kakao praha

5 kašika mlevenih oraha

250 g brašna

Za prvi fil:

1,3 l soka od ananasa

250 g pudinga od vanile

10 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

2 dl soka od ananasa iz konzerve

250 g posnog margarina

150 g prah šećera

Za drugi fil:

500 ml posne slatke pavlake

Potrebno je:

300 g višanja

1 konzerva ananasa

Priprema:

Sve sastojke za koru izmešajte kašikom i smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite koru na 200 stepeni 20 minuta. Na isti način napravite još jednu koru. Kad se kore ohlade presecite ih na pola da se dobiju ukupno četiri kore.

Za prvi fil stavite sok sa šećerom da provri, a puding razmutite sa sokom iz konzerve, pa skuvajte fil. Kad se ohladi sjedinite ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom. Za drugi fil izmutite posnu slatku pavlaku. Višnje stavite u cediljku da se ocede.

Prvu koru poprskajte sa sokom koje su pustile višnje, premažite prvim filom, poređajte ananas, pa premažite slatku pavlaku. Stavite drugu koru, poprskajte je, zatim nanesite prvi fil, poređajte sve višnje, slatku pavlaku i tako redom dok ne utrošite sve kore. Celu tortu premažite sa prvim filom, pa preko premažite ostatak slatke pavlake.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.