Posna "moskva" šnit torta
Nema nijednog razloga da torta ne bude kraljica trpeze i tokom posta.
Sastojci za jednu koru (potrebno je napraviti dve)
2 šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
2 šoljice kisele vode
1 šoljica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao praha
5 kašika mlevenih oraha
250 g brašna
Za prvi fil:
1,3 l soka od ananasa
250 g pudinga od vanile
10 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
2 dl soka od ananasa iz konzerve
250 g posnog margarina
150 g prah šećera
Za drugi fil:
500 ml posne slatke pavlake
Potrebno je:
300 g višanja
1 konzerva ananasa
Priprema:
Sve sastojke za koru izmešajte kašikom i smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite koru na 200 stepeni 20 minuta. Na isti način napravite još jednu koru. Kad se kore ohlade presecite ih na pola da se dobiju ukupno četiri kore.
Za prvi fil stavite sok sa šećerom da provri, a puding razmutite sa sokom iz konzerve, pa skuvajte fil. Kad se ohladi sjedinite ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom. Za drugi fil izmutite posnu slatku pavlaku. Višnje stavite u cediljku da se ocede.
Prvu koru poprskajte sa sokom koje su pustile višnje, premažite prvim filom, poređajte ananas, pa premažite slatku pavlaku. Stavite drugu koru, poprskajte je, zatim nanesite prvi fil, poređajte sve višnje, slatku pavlaku i tako redom dok ne utrošite sve kore. Celu tortu premažite sa prvim filom, pa preko premažite ostatak slatke pavlake.