POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Novogodišnja torta sa tiramisu kremom

Novogodišnja torta sa tiramisu kremom

Ukoliko sutra dočekujete Novu godinu, evo našeg predloga kako da doček učinite još egzotičnijim. Pravi vatromet ukusa je upravo ono što vam je za majluđu noć potrebno.

Sastojci:

Za kore:

4 komada jaja

200 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

150 g brašna

50 g kakaa

50 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)

Za krem:

4 komada žumanaca

120 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

200 ml slatke pavlake

100 ml Marsala vino

300 g  maskarpone

½ šolje grilijaša od badema

Za sirup:

100 ml Marsala vino

150 ml espresso kafe

2 kašikeAzucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

Priprema:

Jaja umutite u krem, dodajte smeđi šećer i na kraju brašno sa kakaom. Mešajte pažljivo špatulom. Dodajte rastopljenu čokoladu i podelite smesu na dva dela. Ispecite dve kore u kalupu veličine 24 cm. Ostavite ih da se ohlade.

Napravite jak espreso. U njega dodajte smeđi šećer i promešajte. Kada se ohladi, dodajte vino. Umutite žumanca za krem na pari zajedno sa smeđim šećerom. Dodajte vino i nastavite da mutite dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i u njega dodajte maskarpone sir. Na kraju dodajte slatku pavlaku, koju ste prethodno umutili.

Pravite tortu, tako što postavite jednu koru u prsten. Prelijte sirupom i premažite kremom. Pospite grilijašem od badema i stavite preko drugu koru. Ponovo prelijte sirupom, premažite celu tortu kremom i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne. Kada je torta ohlađena, skinite prsten i ukrasite je po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.