POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Niskokalorična čokoladna torta

Niskokalorična čokoladna torta

Boravak u kući i smanjena aktivnost mogu dovesti i do povećanja broja kilograma. U danima koji su pred nama, slatkiša se ipak ne treba odricati, a mi vam donosmo jedan recept za tortu kojoj nećete brojati kalorije.

Sastojci:

za biskvit:

8 jaja

200 g šećeraAzucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

200 g mlevenih lešnika

za čokoladnu glazuru:

200 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

40 g maslaca

za nadev:

1 kesica šlag krema sa čokoladom

125 ml mleka

3 kašike pekmeza od šljiva

za dekoraciju:

1 kesica šlag pene

100 ml vode

lešnici

Priprema:

Smeđi šećer i žumanca penasto umutite, dodajte mlevene lešnike i čvrsto ulupan sneg od belanaca. Smesu promešajte i izlijte u kalup za torte, koji ste obložili papirom za pečenje pa stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 °C. Odmah smanjite temperaturu na 160 °C. Biskvit pecite oko 40 minuta.

Šlag krem pripremite tako što u ohlađeno mleko dodate sadržaj kesice, sve promešate i nastavite mutiti mikserom dok ne dobijete krem. Ohlađeni biskvit prerežite po sredini na pola. Prvi deo premažite pekmezom, a zatim preko pekmeza nanesite pripremljen šlag krem. Prekrijte drugim delom biskvita.

Za glazuru zagrejte maslac i skinite ga s vatre, dodajte čokoladu i sve zajedno mešajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Čokoladnu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.

Šlag penu pripremite tako što u hladnu vodu dodate sadržaj kesice, sve izmutite mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag.

Ohlađenu tortu ukrasite pripremljenom šlag penom i grubo naseckanim lešnicima.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.