POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Mini čokoladna torta sa malinama

Mini čokoladna torta sa malinama

Torta samo za nju ili njega...

Sastojci:

Za koru:

4 jaja

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

70 g brašna

40 g kakaa

1 prašak za pecivo

½ kašičice ekstrakta ruma

Za krem:

200 g maskarponea

150 ml pavlaka

3 kašike kisele pavlake

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera u prahu

2 pruta vanile

Za fil sa malinama:

200 g malina

3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašika vode

Za glazuru:

150 g Schogetten tamne čokolade

150 ml pavlake

Priprema:

Za pripremu kore umutite jaja sa smeđim šećerom. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, ekstrakt ruma i dobro umutite. Sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. U duboku posudu stavite maline, smeđi šećer i vodu. Kuvajte dok se ne zgusne, oko 15 minuta i ostavite da se ohladi. Nakon toga umutite pavlaku sa smeđim šećerom u prahu. U nju dodajte maskarpone, kiselu pavlaku i vanilu. Mutite kratko

Od kore isecite krugove prečnika 7-8 cm. Stavite krug u tanjir i namažite ga džemom od malina. Stavite drugi krug od kore i namažite kremom. Pokrijte trećim krugom kore. Namažite celu tortu kremom. Ostavite da se ohladi. Pavlaku ugrejte na vatri, skinite je i dodajte čokoladu. Mešajte dok smesa ne postane glatka i sjajna.

Izvadite tortu iz frižidera i stavite na rešetku stavljenu iznad posude. Prelijte dobijenom glazurom. Vratite je u frižider da se potpuno stegne. Ukrasite po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.