POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Maskarpone čokoladna kraljica

Maskarpone čokoladna kraljica

Njen izgled vas mami, a ukus obećava slatku simfoniju… Obradujte svoje najdraže ovom kremastom lepoticom:

Za biskvit vam je potrebno:

•   500g. Schogetten tamne čokolade 
•   125g. putera
•   9 jaja
•  150g šećera u prahu 
•   3 kašičice Brendija
•   1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil vam je potrebno:

  • 400 g maskarpone sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vanil-šećera
  • 1 dl crne kafe
  • 6 dl slatke pavlake
  • 2 kesice želatina u prahu

Za glazuru vam je potrebno:

•    300g. Schogetten tamne čokolade
•    2 kašičice Brendija
•    Malo ulja
•    pinjoli

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Namažite maslacem 2 kalupa za tortu jednake veličine i na dno zalepite papir za pečenje, prethodno izrezan u krug veličine kalupa. 
Pomešajte čokoladu u posudi sa narezanim maslacem. Otopite na pari, dobro promešajte i ostavite sa strane.
Odvojte žumanca od belanaca. Mikserom na najvećoj brzini umutite belance uz dodatak 1 kašike šecera u prahu, dok ne dobijete smesu koja stoji čvrsto i kad okrenete činiju naopako.
U posudu sa žumancima dodajte ostatak šecera, Brendi i ekstrakt vanile. Umutite mikserom na najjačoj brzini dok ne dobijete gustu, svetložutu, penušavu smesu. Dodajte otopljenu mešavinu čokolade i maslaca. Dobro izmiksajte i u to, mešajući, dodajte sneg od belanaca. Lagano sve izmešajte dok se sastojci ne sjedine.
Raspodelite u 2 kalupa i pecite 20 minuta na 180 stepeni ne otvarajućí rernu.
Nakon 20 min. pečenja, proverite čačkalicom da li je kora gotova. Kad je zabodete u kolač ona mora izaći suva, što znači da je pečeno. Ispečene kore ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi i zatim ih stavite u frižider na 1-2 sata.

Za to vreme Maskarpone sir pomešati sa šećerom u prahu, vanil-šećerom i crnom kafom, pa lagano promešati. Dve kesice želatina preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreo želatin dodati u fil od sira, promešati i ostaviti na hladnom da se stegne. Kada krem od sira počne da se želira, dodati 4 dl slatke pavlake umućene u čvrst šlag i promešati.

Na plato za posluživanje stavite koru sa gornjom stranom prema dole. Oko kore stavite obruč od kalupa za torte u kojem ste je pekli. Na koru stavite kremu. Na kremu stavite koru, opet sa gornjom stranom prema dole i vratite sve skupa u frižider. Ostavite  preko noći. Sutradan uklonite obruč sa torte i ukrasite istopljenom čokoladom i posutim pinjolima. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.