POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Marlenka torta

Marlenka torta

Torta atraktivnog naziva i još egzotičnijeg ukusa, zavešće svakog ko je proba.

Sastojci za testo:

300 g Azucar Demero smeđeg šećera

5 kašika meda

3 jaja

1 kašičica praška za pecivo

150 g putera

600 g brašna

prstohvat soli

Za krem:

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašika brašna,

500 ml mleka

200 g putera

2 kašike gustina

Priprema:

Jaja i smeđi šećer pomešajte i skuvajte na pari. Kada smesa naraste, sipajte med koji ste zagrejali sa puterom. Dodajte gustin i još malo mutite. Sklonite s ringle, postepeno sipajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i umesite testo, ali ne previše tvrdo. Pokrijte plastičnom folijom, prohladite, podelite na 11 jednakih delova, svaki stavite u kesu za zamrzivač i ohladite u frižideru 30 minuta.

Testo ostavite u kesi, oklagijom razvijte kore prema veličini pleha, složite jednu na drugu i ostavite 60 minuta u frižideru. Makazama odrežite rubove na kesi, sasvim je otvorite, pokrijte masnim papirom, okrenite koru, skinite kesu, premestite na poleđinu pleha i pecite u rerni pet, šest minuta na 180 stepeni.

Pečene kore sa papirom složite jednu na drugu i ohladite. Skuvajte 300 ml mleka i šećer. Ostatak mleka izmešajte sa gustinom i brašnom, sipajte u mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Puter penasto umutite i postepeno dodajte u mleko.

Svaku koru nafilujte kremom, poslednju lagano pritisnite, tortu ukrasite po želji i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.