POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Majska čokoladna torta

Majska čokoladna torta

Za mnoge najlepši mesec u godini, zaslužuje iste takve ukuse.

Sastojci:

Za koru

1,5 šolje (od 2,5 dl) brašna

1 šolja vode

1 šolja Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

prstohvat soli

50 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

1 kesica vanilin šećer

3/4 kašičice sode bikarbone

1/4 kašičice praška za pecivo

1 kašičica instant kafe

1 kašičica sirćeta

5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

Za krem

200 ml slatke pavlake

200 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

Za glazuru

100 g Schogetten tamne čokolade (možete poručiti OVDE)

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

Priprema:

Pomešajte brašno, kafu, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, vanilin i smeđi šećer. Potom dodatjte ekstra devičansko maslinovo ulje, vodu i sirće, pa izmešajte da se ujednači, a zatim dodajte i otopljenu čokoladu. Lepo izmešajte smesu, pa sipajte u nauljen pleh za tortu i pecite na 180 stepeni pola sata.

Za krem stavite slatku pavlaku da se zagreje, ali pazite da ne proključa. Prelijte preko čokolade i mešajte da se otopi. Ostavite da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, potom stavite malo u frižider.

Ohlađenu koru presecite na pola. Izvadite ganaš krem iz frižidera i umutite. Polovinom nafillujte prvu koru, poklopite drugom, pa nanesite ostatak fila odozgo i sa strane premažite tortu. Za glazuru otopite čokoladu, prohladite i prelijte.

Dekorišite po želji orasima ili lešnicima.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.