cokolade.rs

Linzer torta

Linzer torta

Sastojci:

  • 1 šolja seckanih badema
  • 100 g pečenog lešnika
  • 150 g Demerara smeđeg šećera u prahu sa aromom vanile
  • 10 g praška za pecivo
  • 150 g putera
  • 1 jaje
  • 250 g brašna
  • 300 g džema (ribizla, jagoda, po želji)
  • 1 vanilin šećer
  • malo cimeta, karanfilića i soka od limuna

 

Priprema:

Zamesite puter i Demerara smeđi šećer u prahu, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo i lešnike. Nakon toga dodajte jaje, cimet, karanfilić I limunov sok i sve lepo umesite.

Testo ostavite da se ohladi u frižideru oko sat vremena, a potom tri četvrtine testa istanjite na debljinu od 1,5 cm, a preostalu četvrtinu istanjite i isecite na trake.

Testo premažite džemom, pa poređajte trakice od ostatka testa u oblik mreže i pospite bademima po ivici. Pecite  oko 45 minuta na 190 stepeni.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.