POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Karamel čokoladna torta

Karamel čokoladna torta

Ova torta je jedna od onih koje će se naći na vašoj listi prioriteta. 

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja

100 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručiteOVDE)

100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)

80 g maslaca

100 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)

70 g oštrog brašna

1 kašičica praška za pecivo

2 kašike kakaa u prahu

rendana korica narandže

prstohvat soli

Karamel krema:

130 g Azucar Demera smeđeg šećera

230 ml slatke pavlake

60 g maslaca

50 g seckanih oraha

Čokoladni krem:

250 ml slatke pavlake

100 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Otopite čokoladu i margarin na laganoj vatri i pustite da se ohladi. Odvojite belanaca od žumanaca. Belanca mutite dok ne postanu kremasti i dodajte kašičicu soka od limuna. Miksajte dok ne pobele pa dodajte u tri navrata 50 g smeđeg šećera.

Mutite dok belanci postanu sjajni i čvrsti.

U žumanca dodajte 50 g smeđeg šećera i miksajte dok ne dobijete gustu masu. Dodajte rendanu koricu pomorandže i ekstra devičansko maslinovo ulje. Dodajte mlaku čokoladu i miksajte. Dodajte kakao, brašno sa praškom za pecivo i so.

Miksajte dok ne nastane homogena smesa. Dodajte ručno postupno belanca. Pecite smesu na 180C 35 minuta. Nemojte da nauljite stranice već samo dno kalupa. Biskvit namočite mešavinom ruma i mleka.

Dok se biskvit peče, napravite karamel tako što ćete otopiti oko 50 g smeđeg šećera na laganoj vatri. Dodajte i ostalih 50 g i otopite sav smeđi šećer da postane tečan. Dodajte slatku pavlaku za šlag. Nastavite mešati na laganoj vatri dok se sve ne sjedini.

Sklonite sa vatre i u vruće dodajte maslac. Preko biskvita stavite obruč i prelijte mlaki karamel. Karamel mora biti gustine sirupa kad ga nanosite na biskvit. Po karamelu pospite grubo seckane orahe, utisnite ih malo u krem i stavite na hlađenje. Kad se karamel krema stisne prelijte čokoladnim kremom koji ste napravili tako da rastopite u slatku pavlaku za šlag čokoladu i pustite da se malo ohladi.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.