cokolade.rs

Jesenja kesten torta

Jesenja kesten torta

Iskoristite sezonu kestenja da jesen učinite slađom.

Sastojci:

Za testo:

125 g Azucar Demero smeđeg šećera 

115 g maslaca

80 g brašna

1 jaje

1/2 kašičice ekstrakta vanile

3 kašike vode

Za fil:

200 g Schogetten tamne čokolade 

2 jaja

500 g kesten pirea

80 g mlevenih oraha

120 g maslaca

Priprema:

Sve sastojke za testo dobro pomešajte. Da biste pripremili fil, prvo umutite smeđi šećer sa žumancima, a belanca posebno umutite u čvrsti sneg. Potom žumacima dodajte kesten pire i orahe, i na kraju sve sjedinite sa snegom od belanaca.

Testo sipajte u plitki kalup. Stavite fil sa kesten pireom. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Na kraju, otopite tamnu čokoladu sa maslacem i dobro promešajte. Čokoladnom glazurom uz pomoć četkice premažite celu tortu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.