POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Grobower torta sa mandarinama

Grobower torta sa mandarinama

Alexander Haebe, glavni poslastičar Mandarin Oriental Hotela u Vašingtonu je autor ovog vrsnog recepta. Sveže nemačke Grabower šampite daju torti jedinstvenu teksturu i ukus, a mandarine i pomorandže uravnoteženu slatkoću.

Potrebno vam je za biskvit:

25 g brašna
30 g kukuruznog skroba
20 g Schogetten tamne čokolade, usitnjene
100 g nemačkog marcipana
1/2 semena vanille
korica od 1/2 limuna
3 žumanca
2 belanca
50 g šećera
prstohvat soli

Potrebno vam je za preliv:

12 komada Grabower šampita
250 g krem sira
3/4 šoljice plus 2 kašike (200 g) slatke pavlake
312 g mandarina ili pomorandži
Malo soka od limuna

Priprema biskvita:

Obložite okrugli pleh papirom za pečenje. Zagrejte pećnicu na 170 ° C. Prosejte brašno i kukuruzni skrob u činiju, a 1/4 kašičice kukuruznog skroba sklonite za kasnije. Pomešajte u mlevenu čokoladu i stavite na stranu.

Pomešajte marcipan, vanilu, koricu limuna i 1 žumance. Dodajte ostatak žumanaca postupno i mutite dok ne postane pahuljasto.

Umutite belance, šećer i so dok ne postanu čvrsta smesa. Dodajte u to u 1/4 kašičice kukuruznog skroba koji ste ostavili sa strane i umutite smesu nakratko. Sipajte trećinu u smesu marcipana, zatim postupno dodajte ostatak mešajući.

Dodajte smesu brašna i čokolade na kraju i dobro ujednačite.

Sipajte testo u pripremljen kalup za tortu i pecite 40 minuta na 170 ° C. Neka se biskvit ohladi i izvadite ga iz kalupa.

Priprema fila:

Pažljivo uklonite vafle sa dna Grabower šampita i ostavite ih za ukras. Stavite Grabower šampite u činiju i izgnječite ih viljuškom.
Pomešajte sok od limuna sa krem sirom i pomešajte sa smesom od Grabower šampita. Umutite slatku pavlaku i dodajte u smesu.

Poređajte mandarine preko ohlađenog biskvita, tako da ga sasvim pokrijete. Preko mandarina nanesite ravnomerno smesu od Grabower šampita. Ostavite da se hladi bar sat vremena. Pre posluživanja, ukrasite tortu vaflima s dna Grabower šampita i komadima mandarine. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.