Ekstravagantna badem torta
Ovo je torta kojom ćete impresionirati i goste i ukućane.
Sastojci:
Za biskvit
12 jaja
150 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)
240 g sitno mlevenih badema
160 g krupnije seckanih badema
300 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)
150 g hlebnih mrvica
100 ml vina Prosecco
Za glazuru:
200 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)
50 g maslaca
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za torte obložite papirom za pečenje. U manjoj posudi, hlebne mrvice prelijte s prosekom, promešajte pa ostavite sa strane. Odvojite belanca od žumanca. Žumanca izmiksajte sa celom količinom šećera.
U drugoj posudi, izmiksajte belanca u čvrsti sneg. U umućena žumanca dodajte tamnu čokoladu, mlevene bademe, krupnije seckane bademe i hlebne mrvice Dodajući jedan po jedan sastojak, neprestano miksajte. Na kraju, postepeno dodajte sneg od belanaca i sve dobro sjedinite.
Smesu izlijte u pripremljen kalup za tortu. Pecite na istoj vatri oko 45 - 50 minuta. Pre nego što tortu izvadite, proverite čačkalicom da li se ispekla. Izvadite tortu iz rerne pa je ostavite u kalupu da se ohladi na sobnoj temperaturi, oko 10 min.
U međuvremenu, dok se torta hladi, pripremite glazuru. Na pari otopite čokoladu, maslac i ekstra devičansko maslinovo ulje.
Tortu izvadite iz kalupa pa je premažite čokoladom. Možete je ukrasiti i bademima.