POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Ekstravagantna badem torta

Ekstravagantna badem torta

Ovo je torta kojom ćete impresionirati i goste i ukućane.

Sastojci:

Za biskvit

12 jaja

150 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)

240 g sitno mlevenih badema

160 g krupnije seckanih badema

300 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

150 g hlebnih mrvica

100 ml vina Prosecco

Za glazuru:

200 g Schogetten tamne čokolade (poručite OVDE)

50 g maslaca

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za torte obložite papirom za pečenje. U manjoj posudi, hlebne mrvice prelijte s prosekom, promešajte pa ostavite sa strane. Odvojite belanca od žumanca. Žumanca izmiksajte sa celom količinom šećera.

U drugoj posudi, izmiksajte belanca u čvrsti sneg. U umućena žumanca dodajte tamnu čokoladu, mlevene bademe, krupnije seckane bademe i hlebne mrvice Dodajući jedan po jedan sastojak, neprestano miksajte. Na kraju, postepeno dodajte sneg od belanaca i sve dobro sjedinite.

Smesu izlijte u pripremljen kalup za tortu. Pecite na istoj vatri oko 45 - 50 minuta. Pre nego što tortu izvadite, proverite čačkalicom da li se ispekla. Izvadite tortu iz rerne pa je ostavite u kalupu da se ohladi na sobnoj temperaturi, oko 10 min.

U međuvremenu, dok se torta hladi, pripremite glazuru. Na pari otopite čokoladu, maslac i ekstra devičansko maslinovo ulje.

Tortu izvadite iz kalupa pa je premažite čokoladom. Možete je ukrasiti i bademima.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.