POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Duga torta

Duga torta

Potrebno  je:


350 g maslaca
300 g belog šećera
5 velikih jaja
3 kesice vanilin šećera
750 g glatkog brašna
2 vrećice (30 g) praška za pecivo
kašičica soli
350 ml mlaćenice
325 ml mlieka
boje za kolače
Parfe od vanile


Priprema:


Maslac i jaja neko vreme držati na sobnoj temperaturi. Maslac izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne postane penasta, a zatim dodajte jaja i ponovno miksajte.
U jednoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugoj mlaćenicu i mleko, pa ih naizmenično dodajte smesi maslaca i jaja, uz temeljno miksanje.

Nakon što smesa postane glatka, podelite je u šest porcija što sličnije težine (u svakoj bi trebalo biti oko 400 g smese). Umiješajte boju - najprije malo boje, temeljno promešate, pa još malo boje.
Kalup za tortu prekrijte papirom za pečenje tako da rubovi papira vire van, a unutrašnji rub kalupa premažite maslacem. Pažljivo izlijte smesu jedne boje u kalup, pazeći da je što ravnomernije raspoređena. Pecite 12-15 minuta na 170°C.

Čim pečeni biskvit izvadite iz pećnice, odmah skinite okvir kalupa. Pečeni biskvit stavite na rešetku da se hladi, za to vreme operite okvir, dobro ga osušite, maknite donji deo kalupa s pečenog biskvita (koji i dalje ostaje na rešetki dok se ne ohladi), prekrijete ga papirom za pečenje i tako ponovite postupak za svaki sloj iznova.
Nakon što ste gotovi s pečenjem, imaćete šest raznobojnih biskvita. Biskvite ređate jedan na drugi vezujući ih parfeom od vanile. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.