POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Duga torta

Duga torta

Šareni deserti oraspoložiće svakoga, a uz malo mašte i spretnosti jednostavno ih možete pripremiti i kod kuće. Dugina torta je najzanimljiviji desert koji možete napraviti, a potrebne su vam samo jestive boje, pored ostalih sastojaka.

Sastojci:

375 g maslaca

675 g brašna

450 g Azucar Demero smeđeg šećera

9 jaja

3 kašičice praška za pecivo

3 kašičice ekstrakta vanile

750 g maskarponea

350 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu

jestive boje po želji

Priprema:

U jednoj posudi izmešajte 125 g maslaca, 150 g smeđeg šećera, tri jaja, 225 g brašna i po kašičicu praška za pecivo i ekstrakta vanile. Mikserom dobro umutite sve sastojke da dobijete glatku smesu. Podelite je u dva jednaka dela. Odaberite dve različite boje za hranu i stavite po nekoliko kapi u svaku smesu. Mešajte dok ne dobijete željenu boju.

Obložite dva kalupa papirom i poravnajte smesu. Pecite 12 minuta na 180 stepeni. Na isti način napravite i preostale četiri kore s četiri različite boje. Dobićete šest kora i potrebno je da ih potpuno ohladite.

Za fil, izmešajte sir i ekstrakt vanile pa dodajte šećer. Pažljivo promešajte, sttavite fil preko prve kore i tako dok ne premažete sve. Na kraju premažite celu tortu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.