Duga torta
Šareni deserti oraspoložiće svakoga, a uz malo mašte i spretnosti jednostavno ih možete pripremiti i kod kuće. Dugina torta je najzanimljiviji desert koji možete napraviti, a potrebne su vam samo jestive boje, pored ostalih sastojaka.
Sastojci:
375 g maslaca
675 g brašna
450 g Azucar Demero smeđeg šećera
9 jaja
3 kašičice praška za pecivo
3 kašičice ekstrakta vanile
750 g maskarponea
350 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
jestive boje po želji
Priprema:
U jednoj posudi izmešajte 125 g maslaca, 150 g smeđeg šećera, tri jaja, 225 g brašna i po kašičicu praška za pecivo i ekstrakta vanile. Mikserom dobro umutite sve sastojke da dobijete glatku smesu. Podelite je u dva jednaka dela. Odaberite dve različite boje za hranu i stavite po nekoliko kapi u svaku smesu. Mešajte dok ne dobijete željenu boju.
Obložite dva kalupa papirom i poravnajte smesu. Pecite 12 minuta na 180 stepeni. Na isti način napravite i preostale četiri kore s četiri različite boje. Dobićete šest kora i potrebno je da ih potpuno ohladite.
Za fil, izmešajte sir i ekstrakt vanile pa dodajte šećer. Pažljivo promešajte, sttavite fil preko prve kore i tako dok ne premažete sve. Na kraju premažite celu tortu.