cokolade.rs

Crno – bela torta sa malinama

Crno – bela torta sa malinama

Lagana torta, i za spremanje i za nepca.

Sastojci:

Za kore:

1 jaje

250 g Azucar Demero smeđeg šećera

1 kesica vanillin šećera

1/4 čaše (čaša od 250 ml) Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja

1/2 čaše jogurta

1/2 čaše tople vode

1/2 čaše kakaa

1 čaša brašna

3/4 kašičice sode bikarbone

3/4 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice soli

Za prvi fil:

100 g šlag krema u prahu

200 g kisele pavlake

200 g svežih ili zamrznutih malina

Za drugi fil:

200 ml slatke pavlake

150 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Umutite 1 jaje sa smeđim šećerom i vanilom, dodajte ekstradevičansko maslinovo ulje, jogurt, toplu vodu. U ovu smesu dodajte pomešano brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sve dobro umutite i stavite u kalup prečnika 21 cm, prethodno obložen papirom.

Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta. Koru dobro ohladite i vodoravno je presecite da dobijete dve kore. Umutite šlag krem sa kiselom pavlakom. Ovim kremom premažite jednu koru i u krem utisnute 200 g malina. Preko stavite drugu koru.

U posudu stavite slatku pavlaku i čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri (masa ne sme da provri), dok se čokolada ne otopi.

Masu dobro ohladite i umutite mikserom. Ovim kremom premažite tortu okolo i po vrhu. Ukrasite malinama. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.