Crno – bela torta sa malinama
Lagana torta, i za spremanje i za nepca.
Sastojci:
Za kore:
1 jaje
250 g Azucar Demero smeđeg šećera
1 kesica vanillin šećera
1/4 čaše (čaša od 250 ml) Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše tople vode
1/2 čaše kakaa
1 čaša brašna
3/4 kašičice sode bikarbone
3/4 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Za prvi fil:
100 g šlag krema u prahu
200 g kisele pavlake
200 g svežih ili zamrznutih malina
Za drugi fil:
200 ml slatke pavlake
150 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Umutite 1 jaje sa smeđim šećerom i vanilom, dodajte ekstradevičansko maslinovo ulje, jogurt, toplu vodu. U ovu smesu dodajte pomešano brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sve dobro umutite i stavite u kalup prečnika 21 cm, prethodno obložen papirom.
Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta. Koru dobro ohladite i vodoravno je presecite da dobijete dve kore. Umutite šlag krem sa kiselom pavlakom. Ovim kremom premažite jednu koru i u krem utisnute 200 g malina. Preko stavite drugu koru.
U posudu stavite slatku pavlaku i čokoladu. Kuvajte na tihoj vatri (masa ne sme da provri), dok se čokolada ne otopi.
Masu dobro ohladite i umutite mikserom. Ovim kremom premažite tortu okolo i po vrhu. Ukrasite malinama.