POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna torta sa malinama

Čokoladna torta sa malinama

Probajte ovu savršenu poslasticu, nećete zažaliti.

Sastojci za kore:

220 g Schogetten crne čokolade

170 g putera

100 g mlevenih badema

2 kašike brašna

½ kašičice soli

5 jaja

17 g Azucar Demero smeđeg šećera

Sastojci za fil:

1/2 kg malina

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

Sastojci za preliv:

140 g Schogetten crne čokolade

1 dl slatke pavlake

Priprema:

Pre pripreme mase za kore uključite rernu da se zagreje na 160 stepeni C. Pleh obložite papirom za pečenje. Čokoladu otopite zajedno sa puterom i ostavite da se prohladi. Za to vreme umutite prvo belanca, ne mora da bude čvrst pa dodajte jedno po jedno žumance, svaki put mutite da se lepo sjedine. Kada su se žumanca sjedinila sa belancima mutite 5 minuta. Na kraju dodajte šećer, pa sjedinite.

Dodajte čokoladu pa sve zajedno umutite da se dobije jednolična masa, u to umešajte bademe u koje je umešana so i brašno.

Izlijte po pola mase u dva kalupa i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta svaku koru. Kore ostavite da se dobro ohlade.

U šerpicu stavite 300 g malina, kuvajte ih uz stalno mešanje dok se ne zgusnu, dodajte 2 kašike šećera, pa još malo dokuvajte. Izliijte u pliću činijicu i ostavite da se ohladi.

Stavite koru, namažite je pripremljenim filom i pospite svežim malinama. Preklopite drugom korom i stavite u firžider. Čokoladu za preliv otopite na pari pa sipajte u slatku pavlaku i mutite mikserom dok se ne zgusne.

Izvadite tortu iz frižidera, premažite je prelivom i ukrasite svežim malinama. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.