POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna torta sa likerom od pomorandže

Čokoladna torta sa likerom od pomorandže

Čokolada i pomorandža tako dobro idu zajedno i na osnovu mnogih ispitivanja proglašeni su za najbolji mogući spoj, kada je kombinovanje čokoladnih i ostalih ukusa u pitanju. Probajte ovu tortu i procenite da li i vi delite isto mišljenje.

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g Azucar Demero smeđeg šećera

  • 30 g kakaa

  • 2 jajeta

  • 70 ml mleka

  • 70 g brašna

  • 70 g maslaca

  • 70 g krupnije mlevenih oraha

  • ½ kašičice sode bikarbone

  • 1 kašičica praška za pecivo

 

Za fil:

 

Za preliv:

  • 100 ml toplog mleka

  • 50 ml likera od pomorandže

  • 2 velike kašike instant kafe sa aromom čokolade

 

Priprema:

Maslac i smeđi šećer penasto umutite, potom dodajte jedno jaje i polovinu svih praškastih sastojaka i sjedinite masu. Potom dodajte drugo jaje, mleko i preostale sastojke u prahu, a na kraju i mlevene orahe. Sve sastojke dobro izmešajte i sipajte u kalup na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite pola sata na 190 stepeni.

 

Na laganoj vatri zagrejte slatku pavlaku vodeći računa da ne provri i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi, a nakon što čokoladu sklonite s vatre, dodajte liker.

 

Ostavite tu smesu da se dobro ohladi, a koru presecite na pola i svaki deo natopite s malo toplog mleka u kom ste rastvorili instant kafu i dodali liker.

 

Tortu nafilujte i dekorišite po želji.   


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.