cokolade.rs

Čokoladna torta s pomorandžama

Čokoladna torta s pomorandžama

Vreme pripreme: 60 minuta

Recept za 8 osoba

Sastojci za biskvit:

4 jaja

1 šolja Azucar Demero smeđeg šećera

½ šolje integralnog brašna

200 g oraha

½ šolja kakaa

1 pomorandža

1 kisela pavlaka

1 prašak za pecivo

2 jabuke

Sastojci za krem:

200 ml slatke pavlake

200 g Schogetten tamne čokolade

 

Priprema:

U posudi mikserom penasto umutite jaja i smeđi šećer. Dodajte redom integralno brašno, mlevene orahe, kakao, sveže izrendanu koru narandže, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Kada ste dobili jednoličnu masu, ručno umešajte narendane jabuke i kriške narandže.

Gotovu smesu prebacite u nauljen kalup čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u rerni 40-ak minuta na 180 stepeni. Pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkoj pavlaci otopili čokoladu za kuvanje. Kolač ohladite u frižideru i poslužite.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.