Čokoladna torta s pomorandžama
Vreme pripreme: 60 minuta
Recept za 8 osoba
Sastojci za biskvit:
4 jaja
1 šolja Azucar Demero smeđeg šećera
½ šolje integralnog brašna
200 g oraha
½ šolja kakaa
1 pomorandža
1 kisela pavlaka
1 prašak za pecivo
2 jabuke
Sastojci za krem:
200 ml slatke pavlake
200 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
U posudi mikserom penasto umutite jaja i smeđi šećer. Dodajte redom integralno brašno, mlevene orahe, kakao, sveže izrendanu koru narandže, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Kada ste dobili jednoličnu masu, ručno umešajte narendane jabuke i kriške narandže.
Gotovu smesu prebacite u nauljen kalup čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u rerni 40-ak minuta na 180 stepeni. Pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkoj pavlaci otopili čokoladu za kuvanje. Kolač ohladite u frižideru i poslužite.