POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna torta punjena šlagom

Čokoladna torta punjena šlagom

Torta, pa još čokoladna, sa dosta šlaga. Mislimo da dalji opis nije potreban.

Vreme spremanja: 90 min

Broj porcija: 12

 

Sastojci:

9 jaja

9 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

100 g oraha

150 g Schogetten tamne čokolade

1 kesica praška za pecivo

4 kašike brašna

100 g šećera u prahu

1 pakovanje maslaca

3 kesice šlaga

450 ml mleka

 

Priprema:

Razdvojite žumanca (3 žumanceta odvojiti za fil) od belanaca. U dubljoj posudi mikserom umutite belanca u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte 9 kašika smeđeg šećera i nastavite da mutite dok se šećer ne rastopi. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte 6 žumanaca, mlevene orahe, 100 g čokolade, brašno i prašak za pecivo.

Gotovu smesu za koru naspite u podmazani okrugli dublji kalup i pecite koru lagano u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno proveravajte čačkalicom da li je sredina kore pečena.

Gotovu koru izvadite i ostavite da se ohladi, pa pažljivo izdubite kašikom sredinu kore tako da ivice i dno ostane čitavo.

Za pripremu fila preostalu čokoladu rastopite na pari, pa dodajte 3 žumanceta i dobro promešajte da se čokolada izjednači. Rastopljenu čokoladu sklonite sa pare. Umutite 3 kesice šlaga, po uputstvu sa kesice i lagano dodajte istopljenu čokoladu sve vreme muteći mikserom.

U drugoj posudi umutite penasto maslac sa šećerom u prahu. Dodajte mrvice kore i dve trećine pripremljene čokoladne smese od šlaga. Dobro umutite mikserom da se fil izjednači.

Napunite pripremljenu koru gotovim čokoladnim filom sa šlagom i mrvicama kore. Poravnajte tortu i premažite je preostalim čokoladnim šlagom. Ostavite tortu par sati da se sjedini i da kora omekša. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.