Čokoladna torta bez brašna
Ne tražite povod da biste sebi priuštili uživanje u ovoj zdravoj poslastici.
Sastojci:
200 g maslaca, plus mala količina za podmazivanje kalupa
200 g Schogetten tamne čokolade
1 kašika kafe
6 jaja
200 g Azucar Demero smeđeg šećera
70 g kakaa u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na temperaturi od 160ºC, dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite maslacem. Čokoladu i maslac otopite na pari, pa ih ostavite da se ohlade.
Odvojite belance od žumanca. Od belanaca umutite sneg, a žumanca umutite sa smeđim šećerom dok ne postane svetlo žute boje. Potom kakao sipajte u žumanca i promešajte, pa im polako dodajte rastopljenu čokoladu i maslac.
Kada smesu promešate prvo joj dodajte jednu kašiku snega od belanaca, te ponovo promešajte kako biste je razredili, a onda polako nastavite da dodajete ostatak snega. Umešajte ga laganim pokretima. Smesu zatim prelijte u kalup i pecite oko 45 minuta do sat vremena.