cokolade.rs

Čokoladna torta bez brašna

Čokoladna torta bez brašna

Ne tražite povod da biste sebi priuštili uživanje u ovoj zdravoj poslastici.

Sastojci:

200 g maslaca, plus mala količina za podmazivanje kalupa

200 g Schogetten tamne čokolade

1 kašika kafe

6 jaja

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

70 g kakaa u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na temperaturi od 160ºC, dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite maslacem. Čokoladu i maslac otopite na pari, pa ih ostavite da se ohlade.

Odvojite belance od žumanca. Od belanaca umutite sneg, a žumanca umutite sa smeđim šećerom dok ne postane svetlo žute boje. Potom kakao sipajte u žumanca i promešajte, pa im polako dodajte rastopljenu čokoladu i maslac.

Kada smesu promešate prvo joj dodajte jednu kašiku snega od belanaca, te ponovo promešajte kako biste je razredili, a onda polako nastavite da dodajete ostatak snega. Umešajte ga laganim pokretima. Smesu zatim prelijte u kalup i pecite oko 45 minuta do sat vremena.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.