POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna novogodišnja torta

Čokoladna novogodišnja torta

Nova godina je na pomolu, nemojte je dočekati bez slatkog iznenađenja. Naš predlog je novogodišnja torta, prava bomba ukusa za sve ljubitelje čokolade.

Sastojci:

 

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca i umutite ih sa trećinom smeđeg šećera dok ne dobijete čvrstu belu penastu smesu. Potom dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje belancima. Posebno pomešajte kafu i kakao sa toplom vodom. Dodajte kakao masu umućenim žumancima.

Pomešajte sve suve sastojke sa ostatkom šećera. Dodajte ih žumancima i pomešajte sa kakaom. Umutite pavlaku sa preostalim šećerom i dodajte u prethodno pripremljenu smesu. Sipajte smesu u kalup i u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni pecite oko 40 minuta.

Kada se torta ohladi izvadite je iz kalupa i ostavite da odstoji nekoliko sati.

Nakon toga umutite šlag krem sa 2 kašike smeđeg šećera i malo zagrejte na vatri. Potom dodajte otopljenu tamnu čokoladu i mešajte smesu dok ne postane gusta. Tortu nafilujte ovom smesom i ostavite je nekoliko sati u frižideru.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.