POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna mousse torta sa šumskim voćem

Čokoladna mousse torta sa šumskim voćem

Evo jednog sasvim egzotičnog spoja ukusa i boja, pravog dara za vaša nepca. Bliži se i Dan zaljubljenih, još jedna odlična prilika za savršenu čokoladnu tortu.

Sastojci:

Kakao biskvit:

5 jaja

130 g Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

2 kesice vanilin šećera

100 g oštrog brašna

30 g kakaa u prahu

10 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)

Preliv za biskvit:

6 kašika vode

4 kašike Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE)

Krem sa mlečnom čokoladom:

500 ml slatke pavlake

300 g Schogetten mlečne čokolade (poručite OVDE)

1 kesica želatina u prahu

250 g maskarpone sira

Krem sa šumskim voćem:

450 g zamrznutog šumskog voća

15 kašika Azucar Demero smeđeg šećera(poručite OVDE)

1 kesica pudinga od vanile

1 kesica želatina u prahu

200 ml slatke pavlake

Krem sa belom čokoladom:

500 ml slatke pavlake

300 g Schogetten bele čokolade (poručite OVDE)

1 kesica želatina u prahu

250 g maskarpone sira

Priprema

Biskvit - u posudi pomešajte brašno i prosejani kakao. Belanca izmiksajte u čvrst sneg, a žumanca penasto izmiksajte sa smeđim šećerom i ekstra devičanskim maslinovim uljem. Smesu lagano mešajte uz naizmenično dodavanje suvih sastojaka i snega od belanaca. Biskvitnu smesu izlijte u kalup za torte (prečnika 26-30cm) koji ste obložili papirom. Biskvit pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Ohlađeni biskvit stavite na podlogu, pa obuhvatite rastegljivim kalupom za torte. Ukoliko nemate takav kalup, tortu pripremajte u širem kalupu (30cm), da joj malo oduzmete na visini, a obruč kalupa sa unutrašnje strane obložite masnim papirom tako da viri iznad kalupa. Biskvit zatim natopite vrućim slatkim prelivom od smeđeg šećera i vode, pa izlijte kremu od mlečne čokolade.

Krem od mlečne čokolade - želatin natopite u vodi i ostavite na nabubri, pa ga otopite na laganoj vatri. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, dodajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Umešajte i otopljen želatin, pa ostavite krem da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim i kratko u frižideru. Ohlađeni krem kratko izmiksajte, pa umešajte i maskarpone sir. Stavite tortu u frižider na dva sata, pa je premažite kremom sa šumskim voćem.

Krem sa šumskim voćem - šumsko voće prvo odledite, usitnite u blenderu, pa dodajte toliko vode da dobijete 600 ml voćnog pirea. Deo šumskog voća pomešajte sa praškom za puding, a ostatku dodajte smeđi šećer i zagrejte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuvajte dok se ne zgusne. U toplu smesu umešajte otopljeni želatin. Ohladite krem na sobnoj temperaturi, pa je izmiksajte sa tučenom slatkom pavlakom. Premažite je preko krema sa mlečnom čokoladom.

Tortu ponovo ostavite u frižider na neko vreme. Na kraju na tortu izlijte i krem od bele čokolade koja se sprema na isti način kao i krema sa mlečnom čokoladom.

Tortu ostavite preko noći u frižideru. Sledećeg dana prođite tankim i oštrim nožem uz rub kalupa i ukrasite tortu po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.