POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna biskvit torta

Čokoladna biskvit torta

 

Nema osobe koja ne voli čokoladnu tortu, a ova sočna i mekana lepotica će vas ostaviti bez teksta!

 

BISKVIT:

50 g Schogetten tamne čokolade
25 grama Schogetten mlečne čokolade
150 ml mleka
75 ml slatke pavlake
175 g maslaca
250 g brašna
200 g šećera
12 g praška za pecivo
3 jaja
prstohvat soli

KREMA

100 g Schogetten tamne čokolade
25 g Schogetten mlečne čokolade
90 ml čvrstog jogurta
200 ml slatke pavlake
200 g šećera u prahu

GANACHE

225 g Schogetten tamne čokolade
250 ml slatke pavlake

Priprema biskvita:
U posudi pomešajte čokoladu, mleko i slatku pavlaku, pa je stavite na laganu vatru. Pazeći da ne zagori, sastojke otopite neprestano mešajući.
Električnim mikserom izmešajte maslac sobne temperature i šećer dok smesa ne postane kremasta. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro promešajte.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli pa ih dodajte posudi sa maslacem i promešajte.
Otopljenu čokoladu na kraju umešajte u prethodnu smesu.
Smesu prebacite u kalup za torte sa odvojivim obručem promera 23 cm oboložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici prethodno zagrejanoj na 190°C oko pola sata.
Za čoko kremu potrebno je otopiti čokoladu na laganoj vatri. U otopljenu čokoladu umešajte jogurt i šećer u prahu i ostavite da se ohladi u frižideru.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte u ohlađenu kremu od čokolade i nastavite miksati električnim mikserom da se sastojci dobro prožmu.
Priprema ganache kreme
Čokoladu stavite u posudu. U drugoj posudi zagrejte 250 ml slatke pavlake do vrenja i prelijte kockice čokolade. Sve izmešajte da se čokolada potpuno otopi. Ganache kremu prvo ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa tek nakon toga i u frižideru.
Hladni ganache još jednom umutite električnim mikserom pre nego ga nanesete na tortu.
Slaganje čokoladne torte
Ohlađeni biskvit prerežite na tri dela. Prvu koru stavite u kalup sa odvojivim obručem. Na koru nanesite kremu od čokolade i jogurta. Prekrijte je drugom korom. Ponovite postupak, pa prekrijte trećom korom. Celu tortu stavite na hlađenje pre nego je izvadite iz kalupa. Ohlađenu čokoladnu tortu namažite ganache kremom i ukrasite po želji. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.