cokolade.rs

Carigradska praznična torta

Carigradska praznična torta

Evo načina kako da zaista zablistate u najluđoj noći!

Sastojci:

Za testo:

15 kašika Azucar Demero smeđeg šećera (poručite gaOVDE)

12 belanaca

šest kašika brašna

200 g oraha

Za fil:

8 kašika brašna

5 kesica vanilin šećera

10 kašika Azucar Demero smeđeg šećera u prahu (poručite ga OVDE)

500 ml mleka

250 g putera

300 g oraha

Priprema:

Kora: Umutite 6 belanaca sa 7,5 kašika smeđeg sećera, 3 kašike brašna, pa u to dodajte ručno mešajući 100 g oraha i ispecite koru. Na isti način ispecite i drugu koru. Kad su kore pečene i ohlađene, presecite ih na pola tako da dobijete četiri iste kore.

Fil: 8 kašika brašna, 5 kesica vanilin šećera I 10 kašika šećera u prahu razmutite u malo mleka, a prethodno stavite 500 ml mleka da prokuva i skuvajte kao pudding, sa umućenim sastojcima. Umutite puter sa 4 kašike šećera u prahu, i u to dodajte jedno po jedno žumance muteći mikserom.

Ohlađeni fil sastavite sa umućenim maslacem, ručno muteći i na kraju dodajte 300 g oraha. Ovim filom filujte kore. Premažite tortu šlagom i ukrasite po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.