Carigradska praznična torta
Evo načina kako da zaista zablistate u najluđoj noći!
Sastojci:
Za testo:
15 kašika Azucar Demero smeđeg šećera (poručite gaOVDE)
12 belanaca
šest kašika brašna
200 g oraha
Za fil:
8 kašika brašna
5 kesica vanilin šećera
10 kašika Azucar Demero smeđeg šećera u prahu (poručite ga OVDE)
500 ml mleka
250 g putera
300 g oraha
Priprema:
Kora: Umutite 6 belanaca sa 7,5 kašika smeđeg sećera, 3 kašike brašna, pa u to dodajte ručno mešajući 100 g oraha i ispecite koru. Na isti način ispecite i drugu koru. Kad su kore pečene i ohlađene, presecite ih na pola tako da dobijete četiri iste kore.
Fil: 8 kašika brašna, 5 kesica vanilin šećera I 10 kašika šećera u prahu razmutite u malo mleka, a prethodno stavite 500 ml mleka da prokuva i skuvajte kao pudding, sa umućenim sastojcima. Umutite puter sa 4 kašike šećera u prahu, i u to dodajte jedno po jedno žumance muteći mikserom.
Ohlađeni fil sastavite sa umućenim maslacem, ručno muteći i na kraju dodajte 300 g oraha. Ovim filom filujte kore. Premažite tortu šlagom i ukrasite po želji.