POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Brza tortica za zaljubljene

Brza tortica za zaljubljene

U mesecu zaljubljenih, nastavljamo da širimo ljubav. Ovoga puta donosimo vam brzinski recept za torticu kojoj vaš partner neće odoleti.

Sastojci:

Korica:

6 jaja

6 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašika vanilin šećera

6 kašika vode

1/2 prašak za pecivo

6 kašika brašna

3 kašike kakaoa

Fil:

500 ml slatke pavlake

1 želatin

Glazura od čokolade:

100 g Schogetten tamne čokolade

 

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca. Umutite prvo belanca sa malo soli, a posebno umutite žumanca i šećer pa dodajte ostale sastojke. Na kraju žumancima dodajte sneg od belanaca i lagano mutite varjačom. Sve to pecite na 200 stepeni u što većem plehu. Gotovu koricu presecite na pola pa izrežite oblik srca.

Umutite slatku pavlaku i dodajte otopljeni želatin. Odmah filujte koricu u obliku srca. Stavite dva centimetra fila pa preko toga glazuru od čokolade i potom stavite u zamrzivač da se što brže stegne. Dodajte zatim dva cm belog fila preko čokolade i na kraju poklopite koricom u obliku srca. Od ostatka fila tanko nafilujte celu tortu. Dekorišite po želji.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.