Brza tortica za zaljubljene
U mesecu zaljubljenih, nastavljamo da širimo ljubav. Ovoga puta donosimo vam brzinski recept za torticu kojoj vaš partner neće odoleti.
Sastojci:
Korica:
6 jaja
6 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
1 kašika vanilin šećera
6 kašika vode
1/2 prašak za pecivo
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
Fil:
500 ml slatke pavlake
1 želatin
Glazura od čokolade:
100 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca. Umutite prvo belanca sa malo soli, a posebno umutite žumanca i šećer pa dodajte ostale sastojke. Na kraju žumancima dodajte sneg od belanaca i lagano mutite varjačom. Sve to pecite na 200 stepeni u što većem plehu. Gotovu koricu presecite na pola pa izrežite oblik srca.
Umutite slatku pavlaku i dodajte otopljeni želatin. Odmah filujte koricu u obliku srca. Stavite dva centimetra fila pa preko toga glazuru od čokolade i potom stavite u zamrzivač da se što brže stegne. Dodajte zatim dva cm belog fila preko čokolade i na kraju poklopite koricom u obliku srca. Od ostatka fila tanko nafilujte celu tortu. Dekorišite po želji.