Brza čokoladna torta sa slatkom pavlakom
Ova čokoladna “bomba” biće vaš argument da dobijete sve što poželite.
Sastojci:
Kora:
400 g maslaca
400 g Schogetten tamne čokolade
8 jaja
320 g Azucar Demero smeđeg šećera
60 g kukuruzne mrvice
1 kašičica naseckane kandirane pomorandžine kore
1/2 kašičica praška za pecivo
Glazura:
250 g Schogetten tamne čokolade
120 g maslaca
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 150°C, premažite kalup za tortu maslacem i obložite ga papirom za pečenje. Rastopite čokoladu i maslac na pari. Pomešajte kukuruzne mrvice, kakao i pomorandžinu koricu te ih dodajte u rastopljenu čokoladu.
Mikserom mutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta smesa. Pri kraju u jaja dodajte prašak za pecivo, a zatim sve polagano umešajte u čokoladnu smesu. Ulijte sve u pripremljeni kalup i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi pre prelivanja glazure.
Za glazuru rastopite čokoladu za kuvanje s maslacem. Prelijte tamnu glazuru preko torte i dok je još mekana, vrećicom za ukrašavanje napravite nepravilne linije od slatke pavlake i ukrasite po želji.