POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Bogata čoko torta sa trešnjama

Bogata čoko torta sa trešnjama

Pravo je vreme da sezonu trešanja iskoristite na najbolji način. 

Za ovu tortu potrebno je:

Priprema:

 

Od papira za pečenje izrezati krug veličine kalupa za tortu. Dno kalupa za tortu namazati maslacem i izrezani papir položiti na dno. Pećnicu zagrejati na 180°C. Smeđi šećer posuti po papiru, staviti u pećnicu i pustiti da se karamelizuje (8 – 10 minuta).

Za to vreme trešnje izmešati s Azucar Demero smeđim šećerom u prahu sa ukusom vanile i narendanom koricom limuna. Polovinu trešanja raspodeliti po karamelizovanom šećeru i peći u pećnici 15 – 20 minuta.

Brašno, cimet, prašak za pecivo, 50 gr čokolade i orahe dobro izmešati. U većoj posudi maslac mikserom kremasto umutiti. Dodavati mu jedno po jedno jaje neprestano mikserom mešajući. Zatim dodati med i mikserom izmešati. Polovinu mešavine brašna i 50 ml likera od višanja dodati u smesu od jaja i lagano izmešati. Zatim dodati preostali deo mešavine brašna i preostali liker, pa lagano izmešati. Testo podeliti na dva jednaka dela. Polovinu testa staviti na trešnje, izravnati i vratiti u pećnicu da se peče 20 minuta.

Nakon toga izvaditi biskvit iz pećnice, premazati ga sa 4 kašike džema i po džemu raspodeliti preostalu polovinu trešanja. Trešnje prekriti drugom polovinom testa, izravnati i staviti peći oko 30 minuta.

Pečenu tortu izvaditi iz pećnice i ostaviti da se hladi oko 15 – 20 minuta. Oprezno nožem tortu odvojiti od ivice kalupa. Zatim na kalup staviti tanjir za tortu i tortu oprezno preokrenuti na tanjir. Kalup ukloniti a papir s vrha torte pažljivo odvojiti.

Preostali džem zajedno s 1 – 2 kašike vrele vode izmešati i tortu premazati. Umutiti slatku pavlaku i premazati preko. Tortu ukrasiti trešnjama i rastopljenom čokoladom. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.