Bela voćna torta
Veoma eksplozivna kombinacija osvežavajućih ukusa voća.
Sastojci:
Za belu koru:
7 belanaca
7 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
7 kašika brašna
Preliv za koru:
250 ml mleka
2 kesice vanilinog šećera
Za fil:
600 ml mleka
7 žumanaca
6 kašika Azucar Demero šećera
100 g brašna
500 g sezonskog voća
500 ml tečnog šlaga
250 g putera
Priprema:
Umutite sedam belanaca sa sedam kašika smeđeg šećera i dodajte sedam kašika brašna. Pecite na 150 stepeni C u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta u plehu.
Dok se kora peče, skuvajte mleko sa vanilinim šećero, pa prelijte preko kore. Ostavite preko noći u frižider da kora upije svo mleko i sutradan je filujte sa kremom koji ćete skuvati isto veče kad i koru ispečete.
Mleko skuvajte na pari i kad počne da vri, dodajte umućena žumanca koja ste umutili sa šećerom i dodali brašno. Pre toga sipajte polako malo toplog mleka u žumanca da ih malo rastvorite i da vam se žumanca ne zgrudvaju kad ih sipate u vruće mleko. Kuvajte na pari dok se ne zgusne.
U toplu smesu dodajte puter pa mutite sa žicom za mućenje da vam se puter otopi i sjedini sa kremom. Ohlađeni krem pokrijte sa providnom folijom i filujte tortu sutra. Preko fila stavite sezonsko voće, ili voće po vašem izboru, prekrijte šlagom, ukrasite po želji i ostavite u frižider do služenja.