POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Bela voćna torta

Bela voćna torta

Veoma eksplozivna kombinacija osvežavajućih ukusa voća.

Sastojci:

Za belu koru:

7 belanaca

7 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

7 kašika brašna

Preliv za koru:

250 ml mleka

2 kesice vanilinog šećera

Za fil:

600 ml mleka

7 žumanaca

6 kašika Azucar Demero šećera

100 g brašna

500 g sezonskog voća

500 ml tečnog šlaga

250 g putera

Priprema:

Umutite sedam belanaca sa sedam kašika smeđeg šećera i dodajte sedam kašika brašna. Pecite na 150 stepeni C u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta u plehu.

Dok se kora peče, skuvajte mleko sa vanilinim šećero, pa prelijte preko kore. Ostavite preko noći u frižider da kora upije svo mleko i sutradan je filujte sa kremom koji ćete skuvati isto veče kad i koru ispečete.

Mleko skuvajte na pari i kad počne da vri, dodajte umućena žumanca koja ste umutili sa šećerom i dodali brašno. Pre toga sipajte polako malo toplog mleka u žumanca da ih malo rastvorite i da vam se žumanca ne zgrudvaju kad ih sipate u vruće mleko. Kuvajte na pari dok se ne zgusne.

U toplu smesu dodajte puter pa mutite sa žicom za mućenje da vam se puter otopi i sjedini sa kremom. Ohlađeni krem pokrijte sa providnom folijom i filujte tortu sutra.  Preko fila stavite sezonsko voće, ili voće po vašem izboru, prekrijte šlagom, ukrasite po želji i ostavite u frižider do služenja.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.