POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Torta od lešnika i karamele

Torta od lešnika i karamele

Jako kremasta torta, neodoljivo će vas mamiti kako svojim ukusom, tako i mirisom karamele.

Sastojci za jednu koru (peku se četiri):

2 belanca

2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera

40 g mlevenih, pečenih lešnika

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1/2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašike kaka

1 kašika brašna

Sastojci za krem:

1l mleka

300 g karamela sa ukusom lešnika

8 žumanaca

170 g Azucar Demero šećera

160 g gustina

100 g maslaca

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje dok pripremite smesu za koru. Umutite belanca sa šećerom, dok ne dobijete gustu smesu, pa dodajte ekstra devičansko ulje i mutite. Zatim dodajte brašno, kakao, mlevene lešnike i prašak za pecivo i sve sjedinite varjačom.

Smesu sipajte u obložen pleh i pecite oko 20 minuta. Na isti način ispecite sve kore. Umutite žumanca sa šećerom, gustinom i malo hladnog mleka i ostavite sa strane. Zagrejte 200 ml mleka da bude vrelo pa prelitjte karamele u šerpi u kojoj ćete kuvati fil. Mešajte dok se karamele ne otope na laganoj vatri.

Nalijte ostatak mleka kada se otope pa sačekajte da provri i kada provri zakuvajte razmućenu smesu od žumanaca i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom i ostavite da se hladi.

Ulupajte penasto maslac pa ga dodajte u mlak fil. Ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte u ohladjen fil i sve umutite. Premažite fil između korica i tortu filujte na kraju šlagom.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.